Top
A hajhullásról általában – Szépségportál
fade
321
post-template-default,single,single-post,postid-321,single-format-standard,eltd-core-1.1.1,tribe-no-js,flow-ver-1.3.7,,eltd-smooth-page-transitions,ajax,eltd-blog-installed,page-template-blog-standard,eltd-header-standard,eltd-fixed-on-scroll,eltd-default-mobile-header,eltd-sticky-up-mobile-header,eltd-dropdown-default,wpb-js-composer js-comp-ver-5.2.1,vc_responsive

A hajhullásról általában

A hajhullásról általában

Sokunk észleli, hogy nincs minden rendben a hajunkkal. Más a hajunk vagy talán hullik? Tokaji Zsolt mesterfodrász tanácsai segítenek nekünk.

A tapintás , a kezelhetőség,a textura fontos, ezeket a definiseket kezelhetjük, de a hullás az ami igazán gondot okoz.

A hullás lehet több fajta: betegség okozta, foltos, sávos, hormonális,gyulladásos, élettani gyengeség,és évszakos.
A biológiai folyamatok mellett sokkal hangsúlyosabbak a modern életvitel okozta tényezők.
A folyamatos testi-lelki terhelés, stressz hatására a szervezetből nagy mennyiségben távozik B2-vitamin, amely meglétekor segíti az oxigén felhasználást a hajtüszőben. Ha a szervezetünkben nincs elég cink , amik felelősek a kollagének és fehérjék kialakulásában, akkor a hajunk is hullhat, sőt a körmünk elvékonyodik, töredezik,és fehér foltok alakulnak ki rajta.

A hajnövekedésnek négy fázisa van: növekedési szakasz, stagnálás, hullás, újranövés,

Ezt a négy fázist hajváltásnak hívjuk, aminek forgási sebessége van. A forgási sebesség függ a nemtől, életkortól. Pl. egy harmincas nőnek ez a négy fázis öt év alatt zajlik le, míg ugyan ennyi idős férfinak ez kettő év. Ez az oka annak hogy a férfiaknak nem nő meg olyan hosszúra a haja. Általában a hullási szakaszt észleljük a minden napokban, pedig a kihulló hajszál szőrtüszőjében már ott van az új.

– tipp: a mosást követő harmadik nap reggelén egy fehér lepedő felett fésüljük át alaposan a hajunkat, majd számoljuk meg. Ha százhúsz alatt van, akkor nyugodjunk meg, de nagyon gyorsan, és ne stresszeljük magunkat e miatt.

A tavaszi őszi váltás a természet része lehet, hiszen az állatvilágban is találkozunk ezzel.

csecsemő korban a 6-8. héten hullik ki a haj, mely után új, terminális szálak fejlődnek. A következő állomás a kamaszkorhoz kötődik amikor megnő az androgénszint.

A kismama kort is érintik a változások, hiszen itt is komoly hormonváltozások zajlanak le.

Fontos a táplálkozás és annak a felszívódása, a cink hiány okozhat mind két nemben a tesztoszteronnak a hajhagyma működést gátló dihidro-tesztoszteronná alakulásában gondot. Kell még a vas,szilícium, valamint a, e, és b vitaminok.