Top
Mentás-bazsalikomos zöldborsókrémleves – Szépségportál
fade
682
post-template-default,single,single-post,postid-682,single-format-standard,eltd-core-1.1.1,tribe-no-js,flow-ver-1.3.7,,eltd-smooth-page-transitions,ajax,eltd-blog-installed,page-template-blog-standard,eltd-header-standard,eltd-fixed-on-scroll,eltd-default-mobile-header,eltd-sticky-up-mobile-header,eltd-dropdown-default,wpb-js-composer js-comp-ver-5.2.1,vc_responsive

Mentás-bazsalikomos zöldborsókrémleves

Mentás-bazsalikomos zöldborsókrémleves

A kép …. hát volt szebb is, ugyanakkor informatív. A friss borsó ugyan szezonális, de mélyhűtöttből is ugyanúgy elkészíthető a recept. Aminek nagy előnye, hogy krémelves, s mint olyan, a legegyszerűbben elkészíthető és a lehető legkevesebb kalóriát tartalmazó étel … legalábbis, ahogy én csinálom.

Hozzávalók:
1 kg héjas zöldborsó, kifejtve (ha nincs, megteszi a mélyhűtött zöldborsó, lehetőleg a  tavaszi zsenge fajtából)
1 kis sárgarépa (tényleg nagyon kicsi)
1 nagy csokor petrezselyem
2 nagyobb levél bazsalikom
3 nagyobb levél menta

frissen őrölt fekete bors
kis kávéskanálnyi libazsír

Egy kis lábasba öntöm a borsót, a vékonyra karikázott répát, aláteszem a zsírt, öntök bele fél deciliteri vizet, és kis lángon puhára párolom. Amikor félig megpuhult, felöntöm vízzel, hogy jó ujjnyi-másfél ujjnyira ellepje a zöldségeket. Felforralom, közben beledobom a mentát, sózom. Ha már felforrt, mehet bele a bazsalikom és a bors, és amint a borsó megpuhult, elzárom alatta a lángot. Hozzádobom a durvára vágott petrezselymet, és botmixerrel pépesítem, nem olyan rettenetesen alaposan.

Bármikor és bármennyit meg tudnék enni belőle.