Top
Amikor várandós a vendéged – Szépségportál
fade
730
post-template-default,single,single-post,postid-730,single-format-standard,eltd-core-1.1.1,tribe-no-js,flow-ver-1.3.7,,eltd-smooth-page-transitions,ajax,eltd-blog-installed,page-template-blog-standard,eltd-header-standard,eltd-fixed-on-scroll,eltd-default-mobile-header,eltd-sticky-up-mobile-header,eltd-dropdown-default,wpb-js-composer js-comp-ver-5.2.1,vc_responsive

Amikor várandós a vendéged

Amikor várandós a vendéged

A szalonok számos lehetőséget és szolgáltatást nyújthatnának a kismamáknak. Menü, csak várandósoknak, különleges masszázsok és célirányos forgalmazás … s ez még csak a kezdet! Egy kis tervezéssel és szervezéssel te i hozzájárulhatsz ahhoz, hogy az áldott kilenc hónap alatt  a kismama még jobban érezze magát.

Ön gyermeket vár

Ez a mondat érzelmek kavalkádját és kérdések lavináját indítja el a nőkben. A kérdések zöme persze a baba egészségére vonatkozik, másrészről viszont azokra a lehetőségekre, amelyek lelki-testi nyugalmat és kényeztetést kínálnak. Te is segíthetsz ebben. Így hát készülj fel arra, hogy kicsinosítsd a klienseket speciálisan erre az időszakra megkomponált pedikűrrel, manikűrrel.

Meg kell tanulni bánni és vigyázni a kismamákra. Sok-sok kérdésre előre meg  kell tervezni a válaszokat.

“Biztonságosak a szalon szolgáltatásai?”

” Mely termékek biztonságosak?”

” Milyen fejlesztések történtek ezen a téren!”

Bár a kismamák azonnali és rövid választ várnak az ilyen és hasonló kérdéseikre, a szépségszakértők maradjanak csak a saját területükön. Kis utánjárás árán azonban te is tudsz neki segíteni a kismamákban abban, hogy milyen terméket használjon a sajgó lábára, vagy éppen, hogy  megtartsa-e a műkörmöt újszülöttje mellett is.

A várandós nők kedve gyakran ingadozik, érzelmeik túlcsordulnak, és a testük is napról-napra változik. A gyermekáldással együtt jár a reggeli rosszullét, a gyakori(bb) látogatások a mellékhelyiségbe, a fáradtság, a hátfájás, a dagadt bokák és talpak, valamint az álmatlanság. Ezért több időt kell szánni a kényelmére.

Biztonságosak a szolgáltatások?

A jelenleg rendelkezésre álló információk szerint a műköröm biztonságos a a terhesség alatt is. Azonban fokozottan oda kell figyelni a tisztaságra és a  portalanításra. A termékek napról napra fejlettebbek – ma már például formaldehid mentesek, azaz nincs bennük az az anyag, amelynek jelenléte nagy veszélyt jelentett korábban. A vendégek szeretnek tisztában lenni a termékek egészségre gyakorolt hatásával. Légy felkészült, hogy mindezt el tudd magyarázni!

 

Amitől óvakodj:

  • Forró lábvíz, vagy olyan folyamatok, melyek növelhetik a testhőmérsékletet.
  • A boka és sarok körüli masszírozás, itt sok olyan idegközpont van, melynek ingerlésével kellemetlenséget okozhatsz.
  • Erős illatok, zajok, fényhatások.
  • A kémiai anyagok túlhasználata.

Reggeli rosszullétek:

A terhesség során a vendégek sok mindenre érzékenyek lehetnek, bármi kiválthat rossz érzetet. Ilyenkor érdemes nem allergén anyagokkal dolgozni, felkapcsolni a porelszívót és intenzívebben szellőztetni. Az erős fények, a hangos zene vagy egyes légfrissítők illata szintén irritáló lehet. Akkor se lepődj meg, ha néha elalszik a vendég: ha szükséges, keltsd fel és adj neki időt az akklimatizálódásra.

Némi kényeztetés:

  • Extra párnák
  • Víz és gyümölcslé
  • Kedvezményes termékek
  • Testkrémek
  • Szappanok

Azok a bedagadt bokák

A folyadékhiány nagyban hozzájárulhat a végtagok dagadásához. Ezért a kismamákat jó, ha megkínálod gyümölcslével vagy vízzel. Szintén sokan kívánják a teákat vagy kávékat. Pedikűrnél ne használj forró vizet, mert azzal növelnéd a kliens testhőmérsékletét.

Ahogy a terhesség halad előre, a leendő anyukák súlypontja is előre helyeződik, így hajlamosabbak az esésekre. Tedd biztonságosabbá  a munkahelyedet! Segíts a kismamának a leülésben, a felállásban, adj párnát a dereka alá vagy készíts ki egy kis sámlit, amire a lábát rakhatja.

Olyan várandós vendégeknek nem ajánlják a masszázst, akinek a vérkeringése nincs teljesen rendben. Ilyen esetekben meg lehet kérdezni az orvosokat, hogy milyen kényeztetést javasolnak az anyukáknak.

Vidd haza az élményeket!

Segíts a vendégednek, hogy otthon is emlékezzen a szolgáltatásaidra. Például a terhesség alatt gyorsabban nő a köröm, jobban kiszárad a bőr. Ajánlj neki termékeket, melyeket nálad kedvezményesen megvásárolhat. Összeállíthatsz olyan csomagot, amit magával vihet a kórházba, vagy segíthet a kikapcsolódásban.

 

[stextbox id=”portal”]

Még egy kis odafigyelés:

  • A belépéstől a távozásig minden nehezebb mozdulatnál ajánld fel a segítséged.
  • Felvetheted, hogy a szülés utáni időszakban akár otthonában is szívesen segítesz neki a manikűrben vagy pedikűrben.

[/stextbox]