Top
Cukkini krémleves – másként – Szépségportál
fade
886
post-template-default,single,single-post,postid-886,single-format-standard,eltd-core-1.1.1,tribe-no-js,flow-ver-1.3.7,,eltd-smooth-page-transitions,ajax,eltd-blog-installed,page-template-blog-standard,eltd-header-standard,eltd-fixed-on-scroll,eltd-default-mobile-header,eltd-sticky-up-mobile-header,eltd-dropdown-default,wpb-js-composer js-comp-ver-5.2.1,vc_responsive

Cukkini krémleves – másként

Cukkini krémleves – másként

Egy új bolt nyílt az ismerős bevásárlóközpontban… benéztem… új termékre leltem … és főztem.

Hozzávalók
2 közepes cukkini
2 kisebb sárgarépa
1 paradicsom
3 gerezd fokhagyma
1 evőkanál olívaolaj
3 bio zöldséges leveskocka
1,5 dl kesudió tejszín
só (ha kell), csipet frissen őrölt bors

cukkini krémlevesAz olívaolajon megfuttatom a préselt fokhagymát, és az így casino online ízesített zsiradékban enyhén lepirítom a közepes kockákra vágott cukkinit és sárgarépát, valamint a paradicsomot (általában a lottyadtabbat használom, mielőtt elromlana). Amikor elkezd pirulni, turmixba teszem (vagy botturmixot használok), beleöntöm a kesutejszínt és teljesen simára keverem. A leves-alapot felengedem annyi vízzel, hogy közepes sűrű maradjon, beledobom a zöldséges leveskockát, borsozom, felforralom és kis lángon 5 percig főzöm. Ha kell, utána sózok.
Tálaláskor többféle módon meg lehet bolondítani: reszelt sajtot lehet rászórni (a füstölt a legjobb rá), pirított tökmagot vagy fokhagymás-petrezselymes pirított kenyérkockát lehet kínálni mellé. De jó sajttallérral is.

Zsuzsa N. Vadász