Top
Ügyintézés sorban állás nélkül – az ügyfélkapu – Szépségportál
fade
910
post-template-default,single,single-post,postid-910,single-format-standard,eltd-core-1.1.1,tribe-no-js,flow-ver-1.3.7,,eltd-smooth-page-transitions,ajax,eltd-blog-installed,page-template-blog-standard,eltd-header-standard,eltd-fixed-on-scroll,eltd-default-mobile-header,eltd-sticky-up-mobile-header,eltd-dropdown-default,wpb-js-composer js-comp-ver-5.2.1,vc_responsive

Ügyintézés sorban állás nélkül – az ügyfélkapu

Ügyintézés sorban állás nélkül – az ügyfélkapu

Az ügyfélkapu a vállalkozások és magánszemélyek életét egyaránt könnyebbé teszi, megszabadítva minket attól, amit a legjobban utálunk, a várakozástól.

A magyarorszag.hu oldalon érhetjük el azt az ügyfélkaput, amelyen keresztül szinte az összes hivatalos ügyünket egyszerűsíthetjük. Néhány kiemelt funkciót kiragadva, nézzük, hogy hogyan.

A rendszeren keresztül időpontot foglalhatunk bármely okmányirodába, bármilyen ügy elintézése céljából. Megtörtént velem az az eset, hogy két nap múlva, 14 órára foglaltam időpontot, hogy meghosszabbítsam a jogosítványom. Pontosan érkeztem, de ahogy beléptem a helyiségbe, szívrohamot kaptam. Legalább száz ember várakozott, öregek, síró csecsemők és ideges anyukáik – a világ végét láttam magam előtt. Körbenéztem, egyáltalán hova álljak, hogy ne legyek útban, erre egy hang kiáltja a nevemet. Pontban 14 órakor. Odamentem az ablakhoz, adatok, fizetés, fénykép, 10 perc múlva kint álltam, végeztem. Biztosan vannak rossz tapasztalatok is, de aki teheti, foglaljon időpontot, persze csak akkor, ha nem szeret tömegben állva várakozni.

Szintén a rendszer előnye, hogy e-mailben figyelmeztet, ha valamelyik okmányunk lejár. Legyen az az autó műszaki vizsgája vagy az útlevél, időben szól, hogy nem felejtsük el. Nagyon hasznos funkció, ki nézegeti folyton a lejárati dátumokat?

A rendszeren keresztül gyakorlatilag percek alatt alapíthatunk egyéni vállalkozást, erről egy másik cikkeben még bővebben lesz szó, ahogyan arról is, hogy a vállalkozások a kötelező elektronikus adóbevallások benyújtásán túl még milyen előnyeit élvezhetik a rendszernek.

Nem utolsó funkció az sem, hogy a hivatalos ügyekről nagyon részletes tájékoztatást nyújtó anyagokat találunk az oldalon, mint például, hogy milyen dokumentumokat kell benyújtanunk, mennyi az eljárási díj – így felkészültek lehetünk, ha ügyet intézünk, nem ér minket meglepetés.

Fontos azonban, hogy ugyan a regisztrációt nagyon egyszerűen, néhány adat megadását követően meg tudjuk csinálni az oldalon, annak véglegesítéséhez be kell mennünk egy okmányirodába. Erre azért van szükség, hogy azonosíthassanak minket, nehogy valaki visszaéljen az adatainkkal. Az oldalt csak az okmányirodai azonosítást követően tudjuk teljes körűen használni. Egyszer el kell menni, de megéri!