Top
Eritirit, a legkarcsúbb cukor – Szépségportál
fade
1047
post-template-default,single,single-post,postid-1047,single-format-standard,eltd-core-1.1.1,tribe-no-js,flow-ver-1.3.7,,eltd-smooth-page-transitions,ajax,eltd-blog-installed,page-template-blog-standard,eltd-header-standard,eltd-fixed-on-scroll,eltd-default-mobile-header,eltd-sticky-up-mobile-header,eltd-dropdown-default,wpb-js-composer js-comp-ver-5.2.1,vc_responsive

Eritirit, a legkarcsúbb cukor

Eritirit, a legkarcsúbb cukor

A legújabb természetes cukorpótló gyakrolatilag nem tartalmaz kalóriát.

Annak ellenére, hogy az eritritnek édesítő hatása van, és gyümölcsökben, algákban, erjesztett élelmiszerekben is megtalálható cukoralkohol, kémiai felépítése alapvetően különbözik más cukorféleségektől.

sugarEnnek köszönhetően grammonként mindössze 0,2 kalóriát tartalmaz és a glikémiás indexe nulla. Cukorbetegek is minden gond nélkül fogyaszthatják. Mivel nem a vastagbélben, hanem a vékonybélben szívódik fel, nem kell a nyírfacukorra jellemző hasmenéstől sem tartani. A fogakat nem károsítja. Gombaszaporodást gátló hatása nem csak a Candida-diéta esetén, hanem az élelmiszerek hosszabb eltarthatóságában is jól jön. Készíthetünk belőle süteményeket, főzhetünk vele, felhasználhatósága gyakorlatilag megegyezik a hagyományos cukoréval.

Persze van néhány hátránya is az eritritnek. A nyírfacukorral ellentétben, az édesítő hatása a kristálycukorénak 60-80 százaléka. Továbbá a forró ételeket, italokat lehűtí, és hő hatására nem karamelliázlódik.

Már csak egy hasonló kalóriatartalmú lisztféleséget kellene feltalálni, és a fogyókúra az egyik legörömtelibb emberi elfoglaltság lehetne.