Top
Pekingi kacsa – Szépségportál
fade
923
post-template-default,single,single-post,postid-923,single-format-standard,eltd-core-1.1.1,tribe-no-js,flow-ver-1.3.7,,eltd-smooth-page-transitions,ajax,eltd-blog-installed,page-template-blog-standard,eltd-header-standard,eltd-fixed-on-scroll,eltd-default-mobile-header,eltd-sticky-up-mobile-header,eltd-dropdown-default,wpb-js-composer js-comp-ver-5.2.1,vc_responsive

Pekingi kacsa

Pekingi kacsa

Kicsit kínai, kicsit magyar, mert igazából Budapesten és nem Pekingben készült – de finom.

kacsaEzt a receptet azért tartom különlegesnek, mert nem sós, mint a hagyományos magyar kacsasültek. A húsa mégis omlós, és a kacsa egészben sülve a legfinomabb.

[stextbox id=”portal” float=”true” align=”right” width=”300″]

Hozzávalók

1 db kacsa

3 kanál méz

3 kanál borecet

2 kanál pálinka

2 csokor újhagyma vagy vöröshagyma

1 uborka

ketchup vagy paradicsom szósz

szójaszósz

erős paprika

Köretnek: burgonya

A tál kenéséhez olaj vagy zsír.

[/stextbox]

 

A kacsát 5 percre forró vízbe teszem és forralom. 2 dl forró vízben összekeverem a mézet, az ecetet és a pálinkát, ezzel bekenem a kacsát. Egy éjszakára hűvös helyre teszem, lehetőség szerint lógatva.

Másnap burgonyával kibélelt, kikent formába helyezem, esetleg almát is teszek hozzá, meglocsolom 1 dl vízzel, és légkeveréses sütőben 200 fokon sütöm. Addig sütöm, amíg a kacsa piros nem lesz, ez általában 2 órát jelent.  Közben egyszer megfordítom a tálat a sütőben, hogy egyenletesen kapja ahőt.

A hagymát és az uborkát szeletelve a kacsa mellé tálalom. Egy kis tálban szószt keverek mézből, ketchupból és a szójaszószból, ízlésnek megfelelő mennyiségű erős paprikát is teszek bele.

Mivel egy éjszakán át állni kell hagyni, bonyolultnak tűnik az elkészítés, de igazából nagyon egyszerű! Jó étvágyat hozzá!