Top
Egyszerűsített foglalkoztatás, avagy alkalmi munka – Szépségportál
fade
1132
post-template-default,single,single-post,postid-1132,single-format-standard,eltd-core-1.1.1,tribe-no-js,flow-ver-1.3.7,,eltd-smooth-page-transitions,ajax,eltd-blog-installed,page-template-blog-standard,eltd-header-standard,eltd-fixed-on-scroll,eltd-default-mobile-header,eltd-sticky-up-mobile-header,eltd-dropdown-default,wpb-js-composer js-comp-ver-5.2.1,vc_responsive

Egyszerűsített foglalkoztatás, avagy alkalmi munka

Egyszerűsített foglalkoztatás, avagy alkalmi munka

A szépségiparban kezdőként elhelyezkedő szakembereknek kiváló lehetőség az olcsó, mégis törvényes munkavállalásra.

Az alkalmi munkavállalás akkor jöhet szóba, ha valaki nem rendszeresen, hanem csak meghatározott napokon dolgozik, például azért, mert még nincs elegendő vendége. Ebben az esetben viszont érdemes ezzel a lehetőséggel élni, hiszen napi a 1000 Ft -os közteherfizetésen túl semmilyen más adófizetési kötelezettségünk nincs.

Lényeges feltétel azonban az így végezhető munka mennyisége.

 

[stextbox id=”portal” float=”true” width=”300″]

Alkalmi munka esetén: a munkáltató és a munkavállaló között a munkaviszony

a) összesen legfeljebb öt egymást követő naptári nap, és

b) egy naptári hónapon belül összesen legfeljebb tizenöt naptári nap, és

c) egy naptári éven belül összesen legfeljebb kilencven naptári nap

lehet.

[/stextbox]

Fontos tudni, hogy a munka megkezdésekor alkalmanként kell bejelenteni a munkavállalást a NAV-nak, ezért mindenképp egyeztess könyvelőddel!

A munkavállaló az Efo.tv. szerinti foglalkoztatása alapján nem minősül biztosítottnak, csak nyugellátásra, baleseti egészségügyi szolgáltatásra, valamint álláskeresési ellátásra szerez jogosultságot.

Később még részletesen foglalkozunk az egyszerűsített foglalkoztatás szabályaival, addig is itt találsz egy tájékoztató anyagot!