Top
Szőrtelenül – Szépségportál
fade
1496
post-template-default,single,single-post,postid-1496,single-format-standard,eltd-core-1.1.1,tribe-no-js,flow-ver-1.3.7,,eltd-smooth-page-transitions,ajax,eltd-blog-installed,page-template-blog-standard,eltd-header-standard,eltd-fixed-on-scroll,eltd-default-mobile-header,eltd-sticky-up-mobile-header,eltd-dropdown-default,wpb-js-composer js-comp-ver-5.2.1,vc_responsive

Szőrtelenül

Szőrtelenül

A szalonokban alkalmazott tartós szőrtelenítés már otthon is elvégezhető, a hatásban azonban lényegi különbség lehet.

A villanófénnyel (IPL), illetve lézerrel működő gépek otthoni változatai működési elvüket tekintve megfelelnek a  nagy, kozmetikákban használt „testvéreiknek”. Különbség a méretükben, a könnyebb kezelésben, illetve az erősségben van.

A lámpafej fontos szempont

A laikusok számára szánt gépek között is vannak azonban eltérések. Az villanás, a lézersugár erősségében, illetve a fő alkatrész, a lámpa élethosszában, méretében, ami lényeges különbséget jelenthet a kezelés időhosszát tekintve. Az, hogy a lámpafej mennyi villantásra alkalmas leginkább a költségek miatt fontos. A legtöbb géphez lehet külön lámpafejet kapni, de ezek nem olcsók. Ráadásul sok közülük nem alkalmazható arcon. Ez is fontos szempont lehet.

[stextbox id=”portal”]

Az otthoni villanófényes/lézeres gépek használatára ugyanazok a szabályok vonatkoznak, mint a szalonokban használt társaiknál:

  • A kezelés előtt-után 3 hétig nem lehet napozni, ajánlott az erős fényvédő-krém használata.
  • Lebarnult bőrön nem lehet használni.
  • Az egy-másfél éves kezeléssorozat ideje alatt nem lehet sem gyantázni, sem epilálni, csak borotválni a bőrt.
  • A szőrt a kezelés előtt 2-3 nappal le kell borotválni.
  • Eleinte 2-3 hetente, aztán havonta, később több havonta kell a kezelést elvégezni.

[/stextbox]

Többféle, lakossági alkalmazásra gyártott szőrtelenítő gépek is lehet kapni ma már.  Nagy a szórás a teljesítményt, a lámpafejeket illetően, és leginkább az árban. Akciósan már 70 ezer forintért is hozzájuthatunk, de a nagyobb tudású gépek akár 160 ezer forintba is kerülhetnek.

Kínálat van, igényeknek, pénztárcának megfelelően.