Top
Terhesen a műkörmösnél – Szépségportál
fade
1678
post-template-default,single,single-post,postid-1678,single-format-standard,eltd-core-1.1.1,tribe-no-js,flow-ver-1.3.7,,eltd-smooth-page-transitions,ajax,eltd-blog-installed,page-template-blog-standard,eltd-header-standard,eltd-fixed-on-scroll,eltd-default-mobile-header,eltd-sticky-up-mobile-header,eltd-dropdown-default,wpb-js-composer js-comp-ver-5.2.1,vc_responsive

Terhesen a műkörmösnél

Terhesen a műkörmösnél

Sok vitát vált ki a nőkben, hogy vajon növögető hassal mennyire szabad igénybe venni a különböző szépítészeti kezeléseket.

Mivel igazából a kéz- és lábápolás a szakterületem, ezért a többiről nem beszélek. Arról kérdezzétek meg a fodrászotokat, szempillásotokat, masszőrötöket.

Szóval. Kezdjük azzal, hogy szabad-e?

A tudomány jelenlegi álláspontja az, hogy a mai modern körömépítő anyagok nem károsak a magzatra. A korszerű körmös alapanyagok már nem azok, amik húszegynéhány évvel ezelőtt voltak, bár a tulajdonságaik hasonlóak, de az összetételük nagyban megváltozott. Sokkal ritkábbak az allergizáló összetevők (ez is inkább egyéni érzékenység, nem általános, mint régen a MMA), és teratogén hatása már nincs ezeknek a szereknek.

Mégis: ha a kismama, vagy a nőgyógyász úgy gondolja, hogy ez rizikófaktor, akkor bizony vége a körömviselésnek. Ha azonban minden rendben van a babával és a mamával is, akkor nincs értelme emiatt aggódni, a stressz sokkal többet árt!

Elsősorban mindenki a szagoktól retteg. Pedig ha valaki megszokta a liquid vagy a zselé szagát (igen, mindkettőnek sajátságos szaga van), azt nagy valószínűséggel terhesen sem fogja zavarni. Ha esetleg mégis, de a vendég ennek ellenére szeretne jönni, akkor érdemes neki egy saját bejáratú szagszűrős maszkkal kedveskedni.

pregnant-163611_1280Másodsorban a vegyi anyagok keltenek aggodalmat. De emiatt sem kell nagyon félni, hiszen ezek a vegyi anyagok úgy vannak kifejlesztve, hogy online casino találkozhatnak az emberi szervezettel. Itt most persze nem arra gondolok, hogy nyalogassunk zselét, vagy kortyoljunk egy kis liquidet, hanem a normál, szakszerű használatra.

Másik probléma lehet, főleg a terhesség végefelé, az idő. Nagy hassal már nem olyan kényelmes sokat ülni. Ilyenkor már érdemes egy rövidebb, egyszerű körmöt ajánlani a vendégnek, vagy ha nem szeretne lemondani a hosszabb, mintásabb verzióról, akkor iktassunk be néhány szünetet, hogy a vendégünk fel tudjon állni, kicsit mozoghasson, ha elgémberedett.

Összességében véve a kismamákra már az elejétől érdemes egy kicsivel több időt szánni, hiszen a terhesség elején a rosszullétek okozhatnak csúszást, később pedig a növekvő has lehet nem várt akadályok forrása. Mindezeken azonban türelemmel, és humorral túl lehet lépni.

Ami nagyon fontos: a vendéget sosem szabad győzködni a mi igazunkról. A szakember hiába tudja, hogy a körömépítő anyagok biztonságosak mamára és babára is, ha a vendégnek kételyei vannak, akkor sokkal egyszerűbb valami más megoldást ajánlani a műköröm helyett. Ma már leoldható zselék egész tárháza rendelkezésünkre áll, ezeket használhatjuk körömerősítésre önmagukban, vagy lakkzselé alá is, és ha a vendég valamiért nem tudna időben jönni, otthon könnyebben karban tudja tartani mint a műkörmöt, akár acetonnal le is áztathatja magának.

Ha a vendégünk még ezt sem szeretné, akkor szépen fokozatosan növesszük le a körmét, és hetente, kéthetente manikűrözzük meg, illetve tanítsuk meg arra, otthon hogyan tudja ápolni a kezét, körmeit, hogy kisebb esélyt adjunk a berepedéseknek, beszakadásoknak.

A cikk szerzője: Gáspár-Köbli Kriszta (gkknails@gmail.com)

SaveSave

Feri