Top
Ingyenes készpénzfelvétel – nyilatkozzon Ön is! – Szépségportál
fade
1700
post-template-default,single,single-post,postid-1700,single-format-standard,eltd-core-1.1.1,tribe-no-js,flow-ver-1.3.7,,eltd-smooth-page-transitions,ajax,eltd-blog-installed,page-template-blog-standard,eltd-header-standard,eltd-fixed-on-scroll,eltd-default-mobile-header,eltd-sticky-up-mobile-header,eltd-dropdown-default,wpb-js-composer js-comp-ver-5.2.1,vc_responsive

Ingyenes készpénzfelvétel – nyilatkozzon Ön is!

Ingyenes készpénzfelvétel – nyilatkozzon Ön is!

Habár így az ünnepek előtt senkinek sem hiányzik egy újabb sorban állás, mégis azt tanácsoljuk, hogy ha kell akár ennek árán is, de minél előbb intézze el mindenki a havi ingyenes készpénzfelvétellel kapcsolatos formaságokat a bankjánál.

bankkártyákA jogszabály szerint 2014 februárjától mindenki havonta összesen 150 ezer forintot ingyenesen vehet fel a pénzkiadó automatákból (ATM), illetve, ha nincs bankkártyája, akkor a fiókban. Ezt legfeljebb két részletben teheti meg. Ám akárhány bankszámlája és/vagy bankkártyája is van, csak egy után érvényesítheti az igényét. A bankoknál személyesen kell nyilatkozatot tenni arról, hogy ki melyik bankszámlájához kéri a díjmentességet – emlékeztet B. Varga Judit, az azenpenzem.hu portál főszerkesztője. Hozzáteszi: nyilatkozni akár internetes felületen is lehet – van már olyan bank, amelynek honlapján elérhető a szükséges kitöltendő dokumentum, de még decemberre mindenki ígéri ezt. Egy további lehetőség arra, hogy elkerüljük a sorban állást a telefonos banki ügyintézés. Erre is mód van a legtöbb pénzintézetnél.

Megjegyzendő, hogy ez az ingyenes készpénzfelvételi lehetőség csak a magánszemélyek számára biztosított. Eredetileg ugyan a mikrovállalkozásokat is belefogalmazták a törvénytervezetbe, de a parlamenti eljárás során, egy módosító indítvány miatt végül ez a kitétel kikerült a jogszabály végleges szövegéből.

Aki kíváncsi a további részletekre, látogasson el a www.azenpenzem.hu weboldalra.

 

Zsuzsa N. Vadász