Top
A Holt-tenger titka – Szépségportál
fade
1817
post-template-default,single,single-post,postid-1817,single-format-standard,eltd-core-1.1.1,tribe-no-js,flow-ver-1.3.7,,eltd-smooth-page-transitions,ajax,eltd-blog-installed,page-template-blog-standard,eltd-header-standard,eltd-fixed-on-scroll,eltd-default-mobile-header,eltd-sticky-up-mobile-header,eltd-dropdown-default,wpb-js-composer js-comp-ver-5.2.1,vc_responsive

A Holt-tenger titka

A Holt-tenger titka

A bőrt gyönyörűvé varázsolja e természeti csoda, ha kell palackba zárva.

Az Izrael és Jordánia határánál, a világ legmélyebben fekvő szárazföldi területén helyezkedik el a Holt-tenger. Vizének sótartalma a Föld összes természetes vize között a legnagyobb, emiatt nem tud benne megélni semmilyen élőlény sem. Erre utal a neve is.

jordan-3043_1280A sok só néha jó

Ugyanakkor rendkívül értékessé pont ez a tulajdonsága teszi a gyógyászat és szépségápolás számára. Vizében rendkívül sokféle ásványi anyag és nyomelem található meg. Ezek közül a magnézium, a nátrium elengedhetetlenül fontosak a bőr működése szempontjából. S ami a legfontosabb, amellett, hogy nagyon összetetten, de nagy mennyiségben is vannak jelen az ásványi anyagok benne.

Nem csak a tenger vize, hanem az iszapja is tartalmazza ezeket az ásványi sókat, nyomelemeket, amelyek az izom és reumatikus panaszokat is enyhíteni tudják. Sőt a fekete massza igen gazdag az ichtamol nevű kénvegyületben, ami a pikkelysömört jelentősen enyhíti. Emellett nyugtató, gyulladáscsökkentő hatása is van. Persze ezek a tulajdonságok a hagyományos bőrápolásban is jó szolgálatot tesznek.

A tenger házhoz jön

A bőr fiatalságának, hidratáltságának, tömörségének megőrzéséhez fontos anyagok páratlan gazdagságát nyújtja a Holt-tenger. Ha valaki utazással egybekötött szépülésre vágyik, és a megadott rituálé szerint fürdőzik, napozik és iszapba fekve ejtőzik naponta pár órát, garantáltan bababőrrel tér majd haza a Holt-tengertől. A pórusok mélyéig kitisztult, bársonyos, puha bőr lesz a nyeresége..

Aki nem tervezi, vagy nem engedheti meg, hogy a helyszínen próbálja ki e természeti kincseket, az a fürdőszobájában is megteheti ezt. Számos holt-tengeri kozmetikum kapható ma már, krémekbe, testápolókba sűrítve a hasznos anyagokat. De maga a tengeri só és az iszap is megvehető külön kiszerelésben, így otthonunkba varázsolva a Holt-tengert.