Top
Sminkfantáziák: pezsgő, mámor, szilveszter – Szépségportál
fade
1764
post-template-default,single,single-post,postid-1764,single-format-standard,eltd-core-1.1.1,tribe-no-js,flow-ver-1.3.7,,eltd-smooth-page-transitions,ajax,eltd-blog-installed,page-template-blog-standard,eltd-header-standard,eltd-fixed-on-scroll,eltd-default-mobile-header,eltd-sticky-up-mobile-header,eltd-dropdown-default,wpb-js-composer js-comp-ver-5.2.1,vc_responsive

Sminkfantáziák: pezsgő, mámor, szilveszter

Sminkfantáziák: pezsgő, mámor, szilveszter

A düsseldorfi nemzetközi bajnokság kvalifikációja is volt egyben a hétvégi Budapest Open 2013 sminkversenye. 

A Magyar Országos Szakmai Ipartestület (MOSZI) által megrendezett sminkversenyen kozmetikusok indulhattak. A felnőtteknél a két kvalifikációs kategóriában nappali és esti, emellett szabad smink versenyszámokban mérhették össze tudásukat a versenyzők.

Pezsgő üdeségbeauty20131109 411b

Mészár Ildikó a MOSZI oktatója – aki maga is indult a versenyen – beavatott minket néhány kulisszatitokba. A nappali sminknek hordhatónak kell lennie. Itt leginkább a satíros, lágyabb vonalak a meghatározóak. A kiírásnak megfelelően a pezsgő színének valamilyen módon fel kellett kerülnie a modellek arcára. Ugyanakkor nagyon fontos, hogy a zsűri azt is értékeli, hogy az elkészült kifestés mennyire illik a modell egyéniségéhez, mennyire harmonizál a ruhával.

Moszi_2013_a030

 

Esti mámor

Az esti, azaz a „kis fantázia” sminkeknek a mámort kellett megjeleníteniük az idei versenyen. Általában igaz az esti sminkekre a határozottabb vonalak, kontúrosabb szem- és szájfestés. A megadott téma is erőteljesen befolyásolja a színhasználatot. Mészár Ildikó szerint egy-egy témáról mindenkinek más jut eszébe. A mámorhoz sokan társítják a vöröses, narancsos árnyalatot.

 

Szabad kategória a különös szilveszter jegyében

A szabad versenyszámban minden megengedett. Míg az előbb említett két számban szabályok kötik, hogy mit lehet felhasználni a munka során, itt eleresztheti mindenki a fantáziáját. Az arc mellett teljes testfestést is készíthetnek a versenyzők, természetesen a szilveszter jegyében. A színek a legszélesebb skálán, a vonalak legmerészebb formákban kerültek fel a modellekre.

Mindhárom versenyszámnál a legfontosabb kritérium az összhang a smink, a ruha és a modell személyisége között.

 

A versenyszámok helyezettjei

 

Kozmetikus felnőtt: smink összetett verseny
düsseldorfi kvalifikáció:

1. Rácz Dóra

2. Lakatos Laura

3. László Barbara

 

Kozmetikus felnőtt: Nappali smink

1. Rácz Dóra

2. Horváth Olívia

3. Lakatos Laura

 

Kozmetikus felnőtt:  “Mámor” kisfantázia smink

1. Rácz Dóra

2. László Barbara

3. Lakatos Laura

 

Smink szabad kategória: “Különös Szilveszter…”

1. Asztalos Krisztina

2. Vig Marianna

3. Makovics Dóra

 

Smink tanuló: Nappali smink

1. Tuba Fanni

2. Domahidy Ivett

3. Török Rita