Top
Körömbe vágó fogadalmak – Szépségportál
fade
2026
post-template-default,single,single-post,postid-2026,single-format-standard,eltd-core-1.1.1,tribe-no-js,flow-ver-1.3.7,,eltd-smooth-page-transitions,ajax,eltd-blog-installed,page-template-blog-standard,eltd-header-standard,eltd-fixed-on-scroll,eltd-default-mobile-header,eltd-sticky-up-mobile-header,eltd-dropdown-default,wpb-js-composer js-comp-ver-5.2.1,vc_responsive

Körömbe vágó fogadalmak

Körömbe vágó fogadalmak

Hét szabály a kéz és a köröm gyönyörűségéért.

Az újévi fogadalmaknak nincs kategóriája. Persze mindenki a saját problémáit vagy épp vágyait szeretné megoldani egy könnyű kívánalommal. Azért mindig kiderül, hogy a fogadkozás csak munkával együtt valósulhat meg, azaz tenni kell azért, hogy álmaink, vágyaink valóra váljanak. S hogy a szépségünket tekintve mire esküdhetünk 2014-re? Például, hogy a lehető legtökéletesebben fogjuk ápolni a kezünket, körmünket. Az alllacqueredup.com oldal összegyűjtötte a legfontosabb teendőket, amellyel megtarthatjuk a magunknak tett ígéretet.

1. Kerüld a bőrvágó-ollókat. A körömágy bőrének eltávolítását bízd szakemberre, otthon olló helyett használj körömbőr-puhítót, bőroldót és gyengéden told vissza a körömágy-bőrt.

2. Használj minden nap körömbőr-ápoló olajat. Magaddal viheted a táskádban és bármikor könnyen tudod használni.

3. Kerüld a körömlemez túlzott reszelését, mert megsérülhet a köröm. Jobb, ha otthon legfeljebb a körömvéget reszeled formára. Azt is óvatosan.

4. Hidratáld a kezedet miután megmostad. A kézfejen hamar meglátszanak az öregedés jelei, ha nem hidratáljuk folyamatosan. Tarts minden helyiségben pumpás ápolót. Házon kívül használjunk védő krémet a környezeti hatások (pl.: UV-fény) ellen.

5. Dobd ki a durva szemcsés reszelőket. Helyettük szerezz be üveg körömreszelőt, vagy minél nagyobb grites polírozót.

6. Ne kapargasd le a körömlakkot, se a zselét. Ezzel károsodhat a köröm, mert a rétegeit is leszedheted a lakk reszelésével.

Ez nem szentírás, csak tippek az új évre. Ha nem is napi szinten, de gyakran ápoljuk a körmünket, kezünket és rendszeresen ellátogatunk kedvenc manikűrösünkhöz, már majdnem tökéletes munkát végeztünk.