Top
Színtányér – a színek hatása 2. rész – Szépségportál
fade
2031
post-template-default,single,single-post,postid-2031,single-format-standard,eltd-core-1.1.1,tribe-no-js,flow-ver-1.3.7,,eltd-smooth-page-transitions,ajax,eltd-blog-installed,page-template-blog-standard,eltd-header-standard,eltd-fixed-on-scroll,eltd-default-mobile-header,eltd-sticky-up-mobile-header,eltd-dropdown-default,wpb-js-composer js-comp-ver-5.2.1,vc_responsive

Színtányér – a színek hatása 2. rész

Színtányér – a színek hatása 2. rész

Színes világban élünk, és jobb ezt észben tartani, különösen azokon a bizonyos napokon. Azokon, amikor hajlamosak vagyunk megfeledkezni erről, és színtelennek, szagtalannak érzékelni mindazt, ami valójában végtelen árnyalatban pompázik.

A cikk sorozat első része itt olvasható.

szintanyervorosA vörös a növekedés-pusztulás szimbolikus színe. Vitalitást sugároz, ugyanakkor pusztulást, agressziót is sugallhat. Kiváló méregtelenítő, kitisztítja a testből és a lélekből a negatív energiákat, fellazítja az izmokat, segít a megfázás, nátha elleni harcban. Felgyorsítja a belső folyamatokat, megemeli a légzésszámot, szabályozza az adrenalin termelést, növeli a bátorságot (ezért is található meg sok nemzet zászlajában). Világos színként a vágy és szerelem megjelenítője, javítja a nemi szervek energiaállapotát, sötét színként használva erőt, vezetést sugall. Aki nagy stresszben él, esetleg szívbetegségben szenved, kerülje a vörös színt erős élénkítő hatása miatt.

 

szintanyer1A rózsaszín képes pihentetni a testet, lelki szépséget nyújt, barátságot, együttérzést jelképez. Hatásos feszültség és kimerültség esetén, valamint ha gyengédségre és elfogadásra vágyunk. A rózsaszín árnyalatai lazítják az izmokat, erősítik a csigolyákat, a mellkast és segítik az orgazmuskészséget is.

A béke és az uralkodás színe a lila. Az önzetlenség, méltóság megtestesítője. A fejtetőt, az agyat képviseli. Súlyos szín, mivel túlzásokba esve depressziót okozhat. Imádója sokszor könyörtelen és fondorlatos, konfliktuskereső személy. A testben beindítja a nyirokkeringést, segít leküzdeni a narancsbőr makacs tüneteit. Javítja az intuíciót, az empátiás készséget, találékonnyá tesz. Az uralkodók színe, mely gyógyító ereje révén helyreállítja a test gyulladt területeit.

 

szintanyerkekA tudás-tudatlanság színe a kék. Gyógyító, bölcsességet, igazságot hozó, türelemre tanító és csendességet teremtő szín. A hűség és bizalom jelképe. Képes behatolni a lélekbe és belső nyugtatóként kezelni azt. Segít leküzdeni a kisebbségi komplexust, gyógyítólag hat a tüdőre, a torokra és a pajzsmirigyre. Kiválóan alkalmazható gyermekeknél fülfájás, fogzás esetén is. A legerőteljesebb gyulladás gátló szín. A kék szín kedvelői képesek az észrevétlen manipulációra, ugyanakkor zárkózottak is lehetnek.

 

Az indigókék a rendületlenség, az engedelmesség, ugyanakkor az öntörvényűség színe. A testben a csontváz, a gerinc, az agy alsó része és a homloküreg tartozik hozzá.

 

A türkiz segít leküzdeni a változásoktól való félelmet, segít a tudat kiteljesedésében, feloldja a keserűségeket és megszabadít a ránk nehezedő lelki terhektől.

– folytatjuk –

A cikksorozat harmadik része a zöld, a barna, a szürke, a fekete, az arany és az ezüst hatásaival foglalkozik.

Fotó: Domonyi Éva