Top
A mosógép (is) meghálálja a törődést – Szépségportál
fade
2065
post-template-default,single,single-post,postid-2065,single-format-standard,eltd-core-1.1.1,tribe-no-js,flow-ver-1.3.7,,eltd-smooth-page-transitions,ajax,eltd-blog-installed,page-template-blog-standard,eltd-header-standard,eltd-fixed-on-scroll,eltd-default-mobile-header,eltd-sticky-up-mobile-header,eltd-dropdown-default,wpb-js-composer js-comp-ver-5.2.1,vc_responsive

A mosógép (is) meghálálja a törődést

A mosógép (is) meghálálja a törődést

Nem mindegy, hogy a szalonban, milyen mosógépet használunk, igen strapabírónak kell ugyanis lennie, akár fodrászatról, kozmetikáról vagy éppen masszázst is kínáló üzletről van szó. Persze mi is sokat tehetünk a gépért.
Emelje fel a kezét, aki rendszeresen ápolja a mosógépét (akár otthon, akár az üzletében). Így látatlanba is bátran ki lehet jelenteni, hogy viszonylag kevesen. Pedig a rendszeres karbantartással meg lehet hosszabbítani az élettartamát, s sokkal szebb, takarékosabb és hatékonyabb munkát lehet vele végezni. Nem kell arra gondolni, hogy havonta, vagy negyedévente szerelőt hívunk, aki átnézi a gépet. Elég, ha mi magunk odafigyelünk rá. S hogy hogyan? Erről közölt egy érdekes összeállítást az ezermester.hu portál.

Szakemberek tanácsa szerint évi egy alkalommal érdemes alapos nagytakarításnak alávetni a mosógépet, legalábbis otthon. A nagyobb és gyakoribb használatnak kitett, szalonban használtakat tanácsos azonban még ennél is sűrűbben áttisztítani, hogy eltávolítsuk azt a rengeteg szmötyit, vízkövet, szennyeződést, ami lerakódik a gép egészében, a dobon, a mosóüstön, a fűtőszálon és a gumi alkatrészeken egyaránt.
Olcsó és környezetbarát megoldás, ha ecetet és szódabikarbónát használunk, s nem is kell mellettük más, mint egy régi fogkefe, egy szivacs és egy mikro szálas törlőkendő.  A folyamat is egyszerű: áramtalanítás után (kihúzzuk a konnektorból a gépet) először fogjuk a fogkefét és alaposan kipucoljuk a mosószertartót (s ha van, az öblítő-adagolót is). Ecetes vízbe mártott szivaccsal letisztítjuk a gép külső és elérhető belső felületeit, valamint a kapcsológombokat, ezután a mikro szálas kendővel az összes – esetleg fellazult – szennyeződést is el tudjuk távolítani.

Visszadugjuk a konnektorba, beállítjuk a legnagyobb töltöttséggel, a legmagasabb hőfokon, a leghosszabb ideig futó programot. Egy liter ecetet öntünk a gépbe (mosószer-adagolóba nemigen fér ennyi, tehát a dobba), s mellé egy csésze szódabikarbónát is szórunk. Ne hagyjuk ott a gépet, ugyanis az indítás után első lépésként csak arra van szükségünk, hogy megtöltse magát vízzel, s felmelegítse azt (mosógéptől függően 5-10 percet vesz ez igénybe). Mielőtt leeresztené a gép az első vizet, állítsuk le, s hagyjuk minimum egy órát dolgozni az ecetet és a szódabikarbónát a gépben. Az idő elteltével kapcsoljuk vissza a programot, s hagyjuk azt végigfutni. Miután lejárt a program, csavarjuk ki a szűrőjét, azt is tisztítsuk alaposan ki, illetve az elöltöltős mosógépek esetében az ajtó gumiszegélyét, s a hajlatokat is takarítsuk át.

Zsuzsa N. Vadász