Top
Színtányér – a színek hatása (3. rész) – Szépségportál
fade
2037
post-template-default,single,single-post,postid-2037,single-format-standard,eltd-core-1.1.1,tribe-no-js,flow-ver-1.3.7,,eltd-smooth-page-transitions,ajax,eltd-blog-installed,page-template-blog-standard,eltd-header-standard,eltd-fixed-on-scroll,eltd-default-mobile-header,eltd-sticky-up-mobile-header,eltd-dropdown-default,wpb-js-composer js-comp-ver-5.2.1,vc_responsive

Színtányér – a színek hatása (3. rész)

Színtányér – a színek hatása (3. rész)

Színes világban élünk és jobb ezt észben tartani, különösen azokon a bizonyos napokon. Azokon, amikor hajlamosak vagyunk megfeledkezni erről, és színtelennek, szagtalannak érzékelni mindazt, ami valójában végtelen árnyalatban pompázik.

Cikksorozatunk első része itt, második része itt olvasható.

 

szintanyerkekEgyensúly és egyensúlytalanság. Ez a zöld. A stabilitás, a képzelőerő, a nyugalom, a béke, a harmónia hordozója. Klausztrofóbia esetén hatásos gyógyítóvá válhat. A zöld mindennel összhangban van, így bármikor segítségünkre lehet, egyensúlyt teremthet bennünk. A zöld szín fertőtlenít, gyógyítja a központi idegrendszert, hatékonyan segíti a vérkeringést és a szív stabil működését. Míg a túl sok zöld tompultságot okozhat, addig elutasítása boldogtalansághoz vezethet. Szimbolizálja a termékenységet, a fejlődést, késlelteti a bőr öregedését. A béke hagyományos színe az olíva zöld.

 

szintanyerbarna0A születés és elmúlás ellentétének színe a barna. Szilárdság, megbízhatóság, biztonság sugárzik belőle. A „barna” nem hagyja, hogy beteg legyen, nem gyengül el. A túl sok barna szín rossz hatással lehet az életünkre, visszahúzódóvá válhatunk tőle, az életet küzdelemként élhetjük meg. A föld színe, így segítségünkre siet, ha rossz kedvünk van. Ültessünk valamit, kertészkedjünk, markoljuk meg és érezzük a hatását!

 

szintanyerszurkeA színek ellentétének kifejezője a szürke. Önmagában semlegességet, hétköznapiasságot jelent, más színekkel kombinálva hordozóvá, kiemelővé, erősítővé válik.

A fekete a teljesség és üresség ellentétének megjelenítője. Magában hordozza a tanítást, a pusztítást és a kreativitást is. Szívében fényt őriz, így válik pozitív hatásúvá. Bátorít, hogy használjuk a tudásunk, és képes a káoszból rendet teremteni.

 

szintanyeraranyAz arany alkalmas a depresszió kezelésére, és bármilyen emésztési rendellenesség esetén kiválóan alkalmazható. Jelentése a fény, a bölcsesség és a vagyon. A királyok színe. Érdemes tudni, hogy az arany szín étele a mangó.

 

A királynők színe az ezüst. A szellemi teljesítőképesség kibontakozásának segítője.

 

Akárcsak a hangokat, úgy a színeket is kedvünk, leleményességünk és tudásunk szerint használhatjuk az életünk bármely területén. Ne tartsunk tőlük, kísérletezzünk bátran és élvezzük a hatásukat! Lakásunk, környezetünk, szabadságunk idejére választott helyünk, de még az ételeink is mind magukban hordozzák ezeket az erőket. Vigyünk hát szín az ételünkbe és az életünkbe egyaránt!

 

Fotó: Domonyi Éva