Top
Fitnesz trendek 2014 – eltérő listák - Szépségportál
fade
2336
post-template-default,single,single-post,postid-2336,single-format-standard,eltd-core-1.1.1,tribe-no-js,flow-ver-1.3.7,,eltd-smooth-page-transitions,ajax,eltd-blog-installed,page-template-blog-standard,eltd-header-standard,eltd-fixed-on-scroll,eltd-default-mobile-header,eltd-sticky-up-mobile-header,eltd-dropdown-default,wpb-js-composer js-comp-ver-5.2.1,vc_responsive

Fitnesz trendek 2014 – eltérő listák

Fitnesz trendek 2014 – eltérő listák

Különféle források, eltérő sorrendeket állítanak fel az idei fitnesz- és edzésformák rangsorainak az összeállításakor. A mi tanácsunk: a legfontosabb a mozgás, ki-ki döntsön saját ízlése és igénye szerint

A fitnesz idei trendjeinek a számba vetését nem bízta a véletlenre az American College of Sports Medicine (ACSM) szaklapja, a Health & Fitness Journal®: 3800 fitnesz profi bevonásával felmérést készített arról, mi várható 2014-ben., Ami kifejezetten érdekes, hogy egy olyan mozgásforma vezeti a rangsort, amely az idén került fel először magára a listára. A legnépszerűbb edzés így az idén a magas intenzitású szakaszos edzés lett, amit a saját testsúlyos edzés követ. Az erősítő edzések, a funkcionális, valamint a személyi edzővel egyedül (de kiscsoportokban) folytatott edzés is trendi 2014-ben, miként egyébként a jóga is.

Másutt is közzétettek idei fitnesz, edzési trendeket előrejelző, bemutató rangsorokat.A http://www.heapsylon.com portálon például a cross fit, a kinesis edzés, a magas intenzitású szakaszos edzés és az aquakocogás vezeti a sort (ez utóbbi nem összetévesztendő az aquafitnesszel. A teljes cikk itt található.

Ugyanakkor a http://www.femalefirst.co.uk portál által készített felmérés eredményeként – legalábbis a britek – tízes toplistáját a pilates vezeti, amit a boksz, a bikhram jóga, a hullahopp karikával folytatott edzés, majd a társastánc követ. Ezután következik a boot camp, a víz alatti kerékpározás, a cross fit, a gumiasztalozás, s végül a magas intenzitású szakaszos edzés (Tabata tréning) zárja tízes sort.

 

Zsuzsa N. Vadász