Top
Rózsavíz, a csodálatos bőrápoló – Szépségportál
fade
2253
post-template-default,single,single-post,postid-2253,single-format-standard,eltd-core-1.1.1,tribe-no-js,flow-ver-1.3.7,,eltd-smooth-page-transitions,ajax,eltd-blog-installed,page-template-blog-standard,eltd-header-standard,eltd-fixed-on-scroll,eltd-default-mobile-header,eltd-sticky-up-mobile-header,eltd-dropdown-default,wpb-js-composer js-comp-ver-5.2.1,vc_responsive

Rózsavíz, a csodálatos bőrápoló

Rózsavíz, a csodálatos bőrápoló

A bőrápoló szerekre is sokszor igaz, hogy térjünk vissza az alapokhoz, és amit a természet ad, azt bátran használjuk!

Napjainkban sok ezer  bőrápoló termékek közül lehet választani, csak az Egyesül Államokban 10 milliárd dollárt költenek évente ilyesmire. Gyakran vásárolunk drága és esetleg veszélyes  alkotóelemeket tartalmazó készítményeket, amelyek jó esetben egy problémára ugyan hoznak megoldást, miközben lehetséges, hogy számos mellékhatásuk van. Ám magunk is készíthetünk egyszerű és olcsó bőrápolókat, például rózsavízet. Csupán rózsaszirom és víz kell hozzá, ipari méretekben pedig a rózsaolaj készítésének folyamatában keletkezik melléktermékként.

A rózsavíz hatása régóta ismert. Kleopátra egyiptomi királynő rózsaszirmokkal teli vízben fürdött, rózsasziromból készült  “maszkot” használt.

A rózsavíz segít fenntartani a bőr természetes ph-egyensúlyát, ami fontos a különböző betegségek, így például az ekcéma megelőzésére. Csodálatos, mert nagyon sokoldalú, a száraz, ráncos bőrtől a zsíros, pattanásos típusig bátran használható. Csökkenti a pórusokat, mérsékli a ráncokat, remekül hidratál. Ez a nagyszerű főzet anti-szeptikus tulajdonságokkal bír és remek tisztító hatású. Eltávolítja a zsírt, piszkot és egyéb szennyeződéseket a pórusok legmélyéről is. Igazi “három az egyben”, tisztít, tonizál és hidratál.

Sok termék van a piacon, amely látszólag rózsavízet tartalmaz, de ez esetben is gyakori a hamisítás, azaz valójában csak mesterséges illatanyag van benne. Ha magunk készítünk rózsavizet, megbízható forrásból szerezzük be a szirmokat. 

A rózsaolaj természetesen még hasznosabb a bőr számára, de jóval drágább. Bátran próbáljuk ki tehát a rózsavízet, és meglátjuk az eredményt. A nagy pórusok és pattanásos hegek zsugorodnak, a bőrünk természetesebb, lágyabb és élénkebb lesz. Megtapasztalhatjuk, hogy az édes illat mögött ősi erő rejlik.

Így készíthetünk egyszerűen rózsavizet: