Top
Csipkebogyó olajjal az akne ellen – Szépségportál
fade
2473
post-template-default,single,single-post,postid-2473,single-format-standard,eltd-core-1.1.1,tribe-no-js,flow-ver-1.3.7,,eltd-smooth-page-transitions,ajax,eltd-blog-installed,page-template-blog-standard,eltd-header-standard,eltd-fixed-on-scroll,eltd-default-mobile-header,eltd-sticky-up-mobile-header,eltd-dropdown-default,wpb-js-composer js-comp-ver-5.2.1,vc_responsive

Csipkebogyó olajjal az akne ellen

Csipkebogyó olajjal az akne ellen

Gyorsan felszívódik, nem hagy olajos maradékot, hatására a bőr ragyogó, egészséges és fiatalos lesz.

antioxidants-88126_1280A csipkebogyó (Rosa canina) olaja nagyszerű természetes hidratáló – nem meglepő módon már Kleopátra is használta… Lassítja a bőr öregedését, a szarkalábak és a finom vonalak megjelenését. A legújabb kutatások azt mutatják, hogy csökkenti a hegeket, valamint a bőrpírt és az arc duzzanatait, azaz igazi kincs az aknés bőrtől szenvedőknek.

A csipkebogyó  olaj előnyei abból származnak, hogy magas koncentrációban tartalmaz esszenciális zsírsavakat. Ezek fokozzák a kollagén és az elasztin termelését, támogatják a sejtek megújulását, mégpedig irritáció nélkül. Sőt, a leégés kezelésére is használható.

A csipkebogyó magjából készített olaj különösen gazdag A-vitamin savban (tretinoinnak vagy all-transz retinsavnak is nevezik, – az A-vitamin metabolitja), amely elősegíti a kollagéntermelést és egyensúlyban tartja a bőr nedvességét. Ezzel segít helyreállítani a bőr rugalmasságát, csökkenti a hajszáleresedést, normalizálja a faggyúmirigyek működését és javítja az egyenetlen pigmentációt. Különösen előnyös száraz, irritált és érett bőrre.

Forrás: http://beautyhigh.com