Top
Árubemutató – kamattal vagy kamat nélkül? – Szépségportál
fade
2564
post-template-default,single,single-post,postid-2564,single-format-standard,eltd-core-1.1.1,tribe-no-js,flow-ver-1.3.7,,eltd-smooth-page-transitions,ajax,eltd-blog-installed,page-template-blog-standard,eltd-header-standard,eltd-fixed-on-scroll,eltd-default-mobile-header,eltd-sticky-up-mobile-header,eltd-dropdown-default,wpb-js-composer js-comp-ver-5.2.1,vc_responsive

Árubemutató – kamattal vagy kamat nélkül?

Árubemutató – kamattal vagy kamat nélkül?

Időről-időre megtalálnak minket olyan marketingfogással, hogy ingyen vegyünk részt egy árubemutatón. De hát tudjuk, nincs ingyen ebéd!

Az árubemutatóval egybekötött termékértékesítők gyakran pénzügyi közvetítők által nyújtott, azonnali fogyasztási kölcsönt kínálnak a helyszínen, az ilyen hitel felvétele azonban kockázatos – hívja fel a figyelmet a pénzügyi felügyeletet is ellátó Magyar Nemzeti Bank honlapján megjelent közlemény.

Az ingyenes ebéddel vagy ajándékkal vonzóvá tett árubemutató végén a jelenlévő fogyasztók érzelmi alapon döntenek egy-egy termék megvásárlásáról. Gyakran azonban nincs annyi megtakarításuk, hogy képesek legyenek megvásárolni a termékeket, ezért igénybe veszik a helybe hozott pénzügyi közvetítőket. Ilyenkor a fogyasztó kockázata kettős: nem biztos, hogy vállalni tudja a törlesztést, másrészt pedig nincs választása a különböző kölcsönkonstrukciók között – idéz a közleményből az MTI.

A dokumentum kiemeli azt is, hogy az esetenként kínált kamatmentes hitel csak feltételekkel az, aminek hirdetik. Például csak 3-6 hónapon belüli visszafizetés esetén nem kell fizetni kamatot, illetve a kölcsönnek csak egy része kamatmentes.

Ennek tudatában nem véletlenül tesszük már mi hozzá: az ingyen hitel csábításának akkor is érdemes ellenállni, ha olyat kínálnak, amire esetleg a munkánkhoz lenne szükségünk!

Zsuzsa N. Vadász