Top
A Magyar Értéktárban az Ilcsi Szépítő Füvek – Szépségportál
fade
2599
post-template-default,single,single-post,postid-2599,single-format-standard,eltd-core-1.1.1,tribe-no-js,flow-ver-1.3.7,,eltd-smooth-page-transitions,ajax,eltd-blog-installed,page-template-blog-standard,eltd-header-standard,eltd-fixed-on-scroll,eltd-default-mobile-header,eltd-sticky-up-mobile-header,eltd-dropdown-default,wpb-js-composer js-comp-ver-5.2.1,vc_responsive

A Magyar Értéktárban az Ilcsi Szépítő Füvek

A Magyar Értéktárban az Ilcsi Szépítő Füvek

A kiemelkedő nemzeti értékként kezelt Magyar Értéktárba került az Ilcsi Szépítő Füvek.

A Hungarikum Bizottság a hivatalos közlemény szerint olyan emblematikus kulturális, építészeti, gasztronómiai, egészségügyi, gazdasági, műszaki és agrárértékekkel gazdagította a listát, amelyek a világ minden táján méltón jelenítik meg a magyar nemzet teljesítményét. 2014. január 30-án az Ilcsi Szépítő füvek is a listára került.

Ilcsi néni natúrkozmetikai termékei olyanokkal került egy sorba, mint  Széchenyi István szellemi hagyatéka, a Zsolnai Kulturális Negyed, Gundel Károly gasztronómiai és vendéglátó ipari öröksége a Gundel Étteremmel együtt, a klasszikus magyar nóta, a 100 tagú cigányzenekar művészi és hagyományőrző teljesítménye.

Ilcsi Szépítő Füvek

Az  1958-tól működő, mai formájában 1984-ben alapított cég tevékenysége 30 éve alatt már számos díjat kapott. 1999: augusztus 20-án Ilcsi nénit a Magyar Köztársasági Érdemrend Kiskeresztjével tüntették ki a gyógynövények kozmetikai alkalmazásának elterjesztése és népszerűsítése érdekében végzett tevékenységért. Az Ilcsi márka először 2004-ben (majd még hétszer) elnyerte a Superbrands díjat, háromszor a MagyarBrands díjat.

A Magyarországon forgalmazott Ilcsi termékek 2013 márciusától WWF panda logót viselnek. A szőlő őssejtes család 2013-ban Magyar Termék Nagydíjat kapott.

Az Ilcsi filozófiája egyszerű és természetes: hisz abban, hogy a természetben minden bőrproblémára létezik megoldás, ezért minden esetben friss, bio gyógynövényekből, gyümölcsökből, zöldségekből készítik termékeiket. Az Ilcsi a termékei előállításához több mint 100 féle növényt használ, melyek nagy részét saját bioültetvényéről szerzi be. A többi alapanyagot hazai biogazdálkodásokból vásárolja, vagy vadon gyűjti be.