Top
Smink: Nem sajnáljuk az időt és a pénzt – Szépségportál
fade
2634
post-template-default,single,single-post,postid-2634,single-format-standard,eltd-core-1.1.1,tribe-no-js,flow-ver-1.3.7,,eltd-smooth-page-transitions,ajax,eltd-blog-installed,page-template-blog-standard,eltd-header-standard,eltd-fixed-on-scroll,eltd-default-mobile-header,eltd-sticky-up-mobile-header,eltd-dropdown-default,wpb-js-composer js-comp-ver-5.2.1,vc_responsive

Smink: Nem sajnáljuk az időt és a pénzt

Smink: Nem sajnáljuk az időt és a pénzt

A szépségipart kiszolgáló gyártók forgalmazók és szolgáltatók számára egyaránt fontos következtetések adód(hat)nak azokból a felmérésekből, amelyek a nők sminkelési szokásait térképezik fel. De azért a felhasználók is figyeljenek ide!

 

Egy átlagos nő naponta átlagosan 13 órát tölt el sminkben, 474 napot kozmetikai szerek és festékek feltevésével, a legtöbb időt ezen belül a szemfestésre fordít, alkalmanként 17 percet esti programja előtt.

SMINK SZEMA sminkelési szokásokat igyekezett feltérképezni a gyógyászati és egészségügyi termékekkel foglalkozó Beurer, s arra jutott, hogy a tipikus nő évi mintegy 45 ezer forintot (az eredeti felmérésben angol fontban adták meg, 120 fontot) költ kozmetikai szerekre, s 13 különféle termék található a neszesszerében. A leggyakrabban alapozót, púderfélét, szempillaspirált és szemhéjfestéket rejtenek ezek a táskák. A nők 38 százaléka azonban bevallottan évekig használ egy-egy terméket, szert.

Kétezer nőt kérdezett ki a cég, amely a válaszok alapján azt is kimutatta, hogy a nők egynegyede este tízig nem mossa le a festéket az arcáról. Sőt, 38 százalékuk gyakran sminkben is alszik. 10 százalék pedig úgy hiszi, hogy annál jobban néz ki, minél több rajta a smink.

 

PÉNZÉRME OSZLOPAz, hogy napi 13 órát sminkben tölt el egy nő egyértelmű következménye az önbizalomhiánynak. A megkérdezetteknek több mint a fele be is ismerte, hogy kevésbé érzi magát magabiztosnak, ha nincs kifestve. 58 százalék még akkor is magán hagyja este a sminket, ha csak az esélye van meg annak, hogy látogatója érkezik. Húsz százalék nem hajlandó még ajtót sem nyitni komplett smink nélkül.

Persze ennek ára is van – s nem is csak pénzben közvetlenül kifejezhető ára. Egy másik – szintén brit – felmérés (amit egy, a londoni orvosi negyedben működő szépségklinika készített) azt az eredmény hozta ki, hogy egy átlagos brit nő élete során összesen 474 napot tölt smink feltevésével – azaz évente egy hetet, hetente 3 óra 19 percet. A leghosszabb ideig a szem kifestése tart: 17 percig egy esti kiruccanást megelőző sminkelés során.

Zsuzsa N. Vadász