Top
Korpásodás elleni sampon: csak kíméletesen! – Szépségportál
fade
3216
post-template-default,single,single-post,postid-3216,single-format-standard,eltd-core-1.1.1,tribe-no-js,flow-ver-1.3.7,,eltd-smooth-page-transitions,ajax,eltd-blog-installed,page-template-blog-standard,eltd-header-standard,eltd-fixed-on-scroll,eltd-default-mobile-header,eltd-sticky-up-mobile-header,eltd-dropdown-default,wpb-js-composer js-comp-ver-5.2.1,vc_responsive

Korpásodás elleni sampon: csak kíméletesen!

Korpásodás elleni sampon: csak kíméletesen!

Egyre többször nyúl vissza a huszonegyedik század embere az elődök által használt hagyományos és a természetből kinyerhető szerekhez. Ilyen ez a sampon is.
Egy Brazíliában őshonos fából kinyert anyaggal lehet helyettesíteni a cink piritiont a korpás és az irritált fejbőr kezelésében. Az új termék kifejlesztője, a Greentech szerint a szer hatása már 72 órán belül látványos. A DANDRILYS® néven levédett ágenset pár hónappal ezelőtt hozták fogalomba, s januárban a párizsi Cosmetagora kiállításon és vásáron is bemutatták.

A fejlesztés ötletét az adta, hogy a dél-amerikai országban, a hagyományos orvoslásban külsőleg gyakran használják a fa jó habképzési tulajdonságú bimbóit és leveleit a haj és a fog ápolására, illetve a bőr fehérítésére. Ugyanígy immár bevett dolog alkalmazása a korpás haj kezelésében – emlékeztet a cég közleménye.

Ez már csak azért is fontos, mert egyes felmérések szerint az emberek felének korpásodik a haja – bár nem feltétlenül vannak ezzel tisztában az érintettek. Az pedig nem mindegy, hogy milyen szerrel kezeljük a hajat, a fejbőrt – a természetes hatóanyag kevésbé okoz mellékhatást, s mint ilyen kedvezőbb lehet a használata. Mindenesetre a cég kísérletei és tesztjei azt mutatják, hogy a hagyományos összetevőből készített új szer éppen olyan hatásos a korpa elleni küzdelemben, mint a sokkal durvább cink piritiont tartalmazó társaik. Az már csak hab a tortán, hogy a segít a gyulladások és az irritációk csökkentésében. Ráadásul akár napi használata is lehetséges.

 

Zsuzsa N. Vadász