Top
Herbárium – gyógyító növény – gyógynövény – Szépségportál
fade
2512
post-template-default,single,single-post,postid-2512,single-format-standard,eltd-core-1.1.1,tribe-no-js,flow-ver-1.3.7,,eltd-smooth-page-transitions,ajax,eltd-blog-installed,page-template-blog-standard,eltd-header-standard,eltd-fixed-on-scroll,eltd-default-mobile-header,eltd-sticky-up-mobile-header,eltd-dropdown-default,wpb-js-composer js-comp-ver-5.2.1,vc_responsive

Herbárium – gyógyító növény – gyógynövény

Herbárium – gyógyító növény – gyógynövény

Növényi kivonatok, főzetek, gyógyteák – külső és belső szépségünk, egészségünk elősegítői. Ma már azonban kevesen tudják, hogy mit és hogyan kell alkalmazni.

Herbárium gyógyító növényekEgyre nagyobb divattá válik a természet felé fordulni különféle szépítő, gyógyító, üdítő ételek/italok/szerek hatóanyagait fellelendő. A szépségiparban is mind többször támaszkodunk a természetre. Azoknak kínáljuk ezt a könyvet akár minden napi forgatásra is, akik szeretnék tudni, hogy mit, miért és hogyan lehet használni. Minden benne  van, amit a gyógynövény kínálhat.

A növények olyan hatóanyagokat tartalmaznak, amelyeket az ember a saját hasznára fordít időtlen idők óta. A megszerzett ismeretek és tapasztalatok nem vesztek el, manapság is használunk a gyógyszeripar nyújtotta készítmények mellett növényi kivonatokat, főzeteket, gyógyteákat a gyógyulásunk elősegítésére. A növényhatározó kézikönyv mintegy száz gyógynövényt ismertet, orvosi célú felhasználásukkal együtt. Az egyes növényi részek elkészítésének különféle módjait bemutató kalauz a forrázat, az ivólé, az olaj, a borogatás alkalmazásának esetleg már feledésbe merült lehetőségeit tárja fel. Részletgazdag, a növény azonosítását célzó, színes illusztráció egészíti ki a növények rövid leírását.

 

[stextbox id=”portal” float=”true” width=”300″]Carmen San José
Herbárium
Gyógyító növények
Kossuth Kiadó[/stextbox]

Zsuzsa N. Vadász