Top
Mondj nemet az influenzára és igent a szoláriumra! – Szépségportál
fade
2688
post-template-default,single,single-post,postid-2688,single-format-standard,eltd-core-1.1.1,tribe-no-js,flow-ver-1.3.7,,eltd-smooth-page-transitions,ajax,eltd-blog-installed,page-template-blog-standard,eltd-header-standard,eltd-fixed-on-scroll,eltd-default-mobile-header,eltd-sticky-up-mobile-header,eltd-dropdown-default,wpb-js-composer js-comp-ver-5.2.1,vc_responsive

Mondj nemet az influenzára és igent a szoláriumra!

Mondj nemet az influenzára és igent a szoláriumra!

Egy tanulmány szerint a lakosság D-vitaminszintje befolyásolhatja az influenzajárvány kialakulását.

 

A tél az influenza szezonja. Ennek az is az oka, hogy a vírusok körülbelül 50 százalékos páratartalomnál szaporodnak a legjobban, így télen a fűtött szobákban a feltételek ehhez tökéletesek. Az influenza elleni védőoltások adnak ugyan némi védelmet, azonban norvég tudósok kimutatták, hogy ennél sokkal fontosabb a D-vitamin megfelelő szintjének fenntartása a vérben.

 

teddy-242878_1280A hollandiai székhelyű non-profit szervezet, a Sunlight Research Forum (SRF) által készített tanulmány azt mutatja, hogy az influenzajárványok során a fertőzések és az elhalálozások aránya a napozás csökkenésével, és az ennek következtében mérséklődött D-vitamin szintekkel párhuzamosan emelkedik. Közleményük szerint télen, amikor a napfény túl gyenge a D-vitamin szintézishez, a növekedés akár 20-600-szoros is lehet.

 

Ez az a helyzet, amikor a szolárium mérsékelt használata kiváló megelőző lépés lehet. Egy norvég és egy dán tanulmány azt mutatta ki, hogy a szolárium sugarai pontosan ugyanúgy serkentik a D-vitamin termelését a bőrön keresztül, mint a természetes napfény.

 

“Bizonyított tény, hogy a D-vitamin serkenti az immunrendszert. A mérsékelt napfürdőzés ösztönzi a D-vitamin termelődését. Különösen a téli hónapokban, amikor a nap túl gyenge a D-vitamin természetes úton való szintéziséhez, hasznos lehet a szoláriumozás, hogy megvédjük magunkat az influenza vírusával szemben” – magyarázza Ad Brand, a Sunlight Research Forum (Napfény Kutatási Fórum, SRF) munkatársa.

 

A Sunlight Research Forum (SRF) hollandiai székhellyel működő nonprofit szervezet. Célja, hogy minél szélesebb körben ismertesse meg a nyilvánossággal a mértéktartó ultraibolya sugárzás emberre gyakorolt hatása terén szerzett legújabb orvosi és tudományos ismereteket.

 

Forrás: http://www.szolariumegyesulet.hu/