Top
Kolbászfa – az afrikai anti-aging – Szépségportál
fade
3551
post-template-default,single,single-post,postid-3551,single-format-standard,eltd-core-1.1.1,tribe-no-js,flow-ver-1.3.7,,eltd-smooth-page-transitions,ajax,eltd-blog-installed,page-template-blog-standard,eltd-header-standard,eltd-fixed-on-scroll,eltd-default-mobile-header,eltd-sticky-up-mobile-header,eltd-dropdown-default,wpb-js-composer js-comp-ver-5.2.1,vc_responsive

Kolbászfa – az afrikai anti-aging

Kolbászfa – az afrikai anti-aging

A Kigelia Africana kitűnő feszesítő és gyulladáscsökkentő.

A főképpen Nyugat-Afrikában elterjedt kolbászfa termése nem ehető, a népi gyógyászatban és a mágiában azonban sokféle célra használják. A reumától a kígyóharapáson és a szifiliszen át a gonosz szellemek rontásáig, sőt a forgószelekig alig akad olyasmi, amire ne javallanák. Emiatt angol nyelvterületen gyakran fétisfának (fetish tree) nevezik.

E fának a kérge, level800px-Kigelia_africana_MS_10010ei és gyümölcshúsa számos flavonoidot és glüko826865zidot tartalmaz, melyekről klinikai vizsgálatok kimutatták, hogy segítenek a bőr kollagén- és elasztintartalmának regenerálásában, ezáltal növelve annak feszességet. És csakugyan, az afrikai nők a hagyományok szerint a kolbászfából preparátumot készítettek, hogy fokozzák kebleik feszességét.

A fa magvaiból nyert kivonat a nyugati világban elsősorban a benne lévő kávésav anti-oxidáns hatása miatt, illetve bizonyos hormonszerű összetevőjének  jóvoltából terjedt el anti-aging termékként. Segíti a regenerálódást, gyulladáscsökkentő, így a pikkelysömörben szenvedőknek vagy ekcémásoknak is segítség.