Top
Összevon és összpontosít a Nestlé – Szépségportál
fade
3652
post-template-default,single,single-post,postid-3652,single-format-standard,eltd-core-1.1.1,tribe-no-js,flow-ver-1.3.7,,eltd-smooth-page-transitions,ajax,eltd-blog-installed,page-template-blog-standard,eltd-header-standard,eltd-fixed-on-scroll,eltd-default-mobile-header,eltd-sticky-up-mobile-header,eltd-dropdown-default,wpb-js-composer js-comp-ver-5.2.1,vc_responsive

Összevon és összpontosít a Nestlé

Összevon és összpontosít a Nestlé

A svájci Nestlé ugyan nem elsősorban a szépségipari szerepvállalásáról ismert, ám nagyon is aktivizálódik azon a területen is.
A külföldi sajtót böngészve már eddig is szép számmal lehetett olyan jeleket találni, amelyek arra utaltak, hogy a Nestlé erőteljesen kacsingat – sőt! – a kozmetikai ipar felé. A svájci cég most hivatalosan is megerősítette, hogy szándékában áll mindez. Ennek érdekében létrehozza a Nestlé Skin Health S.A. Az új leányvállalata innovatív és tudományos kutatásokkal, ellenőrzésekkel alátámasztott termékeket dob piacra – tudatta a cég közleménye, amely hozzáfűzte, hogy mindebben támaszkodik az élelmiszer-, egészség- és wellness-ipari tapasztalataira.

Az új leány arra a Nestlé Skin Health S.A-ra épül majd rá, amely a Nestlé tulajdonában lévő Galderma és a francia L’Oreal közös vállalata.  A L’Oréal a tranzakció részeként átadja 50 százalékos tulajdonrészét a Nestlének, amely ennek fejében eladja a francia cégben lévő részesedésének egy részét. A tranzakció tervének elfogadása még hátravan. Az új cég székhelye egyébként a svájci Lausanne lesz. Hírek szerint a Nestlé a bébi bőrápolási üzletágát (Bübchen) szintén beviszi az új cégébe.

Fotó: Nestlé, a cég Genfi központja 

Zsuzsa N. Vadász