Top
Egészség: Nem sokat teszünk érte – Szépségportál
fade
3953
post-template-default,single,single-post,postid-3953,single-format-standard,eltd-core-1.1.1,tribe-no-js,flow-ver-1.3.7,,eltd-smooth-page-transitions,ajax,eltd-blog-installed,page-template-blog-standard,eltd-header-standard,eltd-fixed-on-scroll,eltd-default-mobile-header,eltd-sticky-up-mobile-header,eltd-dropdown-default,wpb-js-composer js-comp-ver-5.2.1,vc_responsive

Egészség: Nem sokat teszünk érte

Egészség: Nem sokat teszünk érte

Igen szomorú képet fest a magyarokról annak a felmérésnek az eredménye, amelyet a Randstad Workmonitor készített , amelynek célkeresztjében az egészség, az egészségmegőrzés állt.

„Magyarországon csak a megkérdezettek 37 százaléka mondta, hogy a munkahelyén inkább a lépcsőt választja a lift helyett, ami nem csak európai, de globális szinten is a legalacsonyabb arány.”

lépcsőErről beszélt Baja Sándor a Randstad Hungary ügyvezetője, az általuk készített felmérés eredményeit ismertetve. A Randstad Workmonitor 2014 elején végzett felmérésében azt is vizsgálta, hogy a munkáltatók és a munkavállalók számára mennyire fontos az egészség, az egészséges életmód. Bebizonyosodott, hogy hazánkban nem csak a cégek, hanem maguk a munkavállalók is keveset törődnek az egészségükkel.

A magyarok közül csak 66 százalék gondolja úgy, hogy egészségének megőrzése az ő személyes felelőssége, miközben Közép-Európában ez az arány mindenhol meghaladja a 80 százalékot, Nyugat-Európában pedig megközelíti vagy meghaladja a 90 százalékot is. (Megjegyzendő, hogy más területeken, például az időskori nyugdíjévek alatti öngondoskodás területén is hasonló módon viselkedik a magyar.)

A munkahelyek hozzáállását vizsgálva az eredmény azt mutatja, hogy a megkérdezett dolgozók 36 százaléka szerint a munkahelye aktívan támogatja az egészséges életmódot. Munkaidőben a magyarok 15 százalékának van lehetősége sportolni, de munkaidőn kívül is csak 16 százalék tudja igénybe venni a vállalat edzőtermét vagy kap kedvezményt a munkaadójától valamilyen sportlétesítménybe. Ugyanez az arány Ausztriában 26 százalék, Lengyelországban 33 százalék, az USA-ban 40 százalék, Svédországban pedig 67 százalék.

És nálad? Nálatok?
A magyarok 80 százaléka úgy érzi, hogy jobban tudna teljesíteni a munkahelyén, ha rendszeresen sportolna. És valóban, felmérések, vizsgálatok mutatják, hogy az ilyen juttatások növelhetik a munkavállalók lojalitását, szimpátiáját is, s könnyebben tudnak tehetséges munkatársakat toborozni az egészséges életmódot támogató cégek. Nálatok mi a helyzet? Érdemes végiggondolnod!

Zsuzsa N. Vadász