Top
BB, CC és DD krémek: mit fed az abc? – Szépségportál
fade
4010
post-template-default,single,single-post,postid-4010,single-format-standard,eltd-core-1.1.1,tribe-no-js,flow-ver-1.3.7,,eltd-smooth-page-transitions,ajax,eltd-blog-installed,page-template-blog-standard,eltd-header-standard,eltd-fixed-on-scroll,eltd-default-mobile-header,eltd-sticky-up-mobile-header,eltd-dropdown-default,wpb-js-composer js-comp-ver-5.2.1,vc_responsive

BB, CC és DD krémek: mit fed az abc?

BB, CC és DD krémek: mit fed az abc?

Néhány éve egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek a két betűvel jelzett krémek, mi pedig a végére jártunk, hogy melyik mit tud.

A BB krém

CC_Cream_Trio_AUSTRALIA_RGBA BB krém a blemish balm, blemish base vagy beblesh balm, de leginkább a beauty balm rövidítése. Az ázsiában már évekóta népszerű termékek 2012-ben hódították meg a nyugati piacokat, a legtöbb ismert gyártó két éve kezdte el forgalmazásukat. Maga az ötlet egy német bőrgyógyásztól származik, Dr. Christine Schrammek a hatvanas években készítette pácienseinek az első BB krémet, hogy a hámlasztások, műtétek után az ügyfelek bőre megfelelő védelmet kapjon. 1985-ben Dél-Koreában és Japánban vezették be a BB krémet, ahol az egészségtől sugárzó és porcelánhatású bőrnek komoly ára van. A koreai színésznők titkaként emlegették.

A BB krém minden az egyben típusú kozmetikai termék, elvileg helyettesíti a szérumot, a hidratálót, az alapozás előtti krémet, az alapozót, és fényvédelmet is biztosít. Használható önmagában színezett hidratálóként, szérum és hidratáló krém után hagyományos alapozóként – attól függően, hogy milyen intenzív fedést szeretnénk elérni vele. Állaga könnyebb, mint a hagyományos alapozóé, ráadásul a fedés mellett öregedésgátló, gyulladáscsökkentő hatása van, és simább, lágyabb bőrt ígér.

A CC krém

A CC krém igazából egy marketing fogás, reakció a BB krémek megjelenésére.  A CC krém a legtöbb márka esetében a Color Control vagy Color Correcting rövidítését jelenti, ugyanakkor nincs tudományos megkülönböztetés a BB és CC krémek között. Mindkettő fényvédelemmel ellátott színezett hidratáló, de márkánként eltérő a megnevezésük és hatásuk. A fedőképesség is márkánként eltérő, sokan mindkettőt az alapozó alatt használják alaprétegként.

A DD krém

498389_SupremeCC_Packette_F13_v3.psd

A daily defense, azaz napi védelem rövidítése a DD, hatásban és állagban ezek a krémek azonosak a BB krémekkel, fényvédelemmel ellátott színezett hidratálók.

 

Általánosságban a BB krém hidratáló hatású, krémes állagú, a CC krém könnyű, gyorsan felszívódó, a DD krém pedig a BB krémmel azonosnak mondható.
Az Esteé Lauder új CC krémje egy többfunkciós CC krém, mely a bőrszín korrigálása mellett öregedésgátló jótéteményeket nyújt és mélyen táplálja a bőrt. A Bobbi Brown CC krémek pedig egy lépésben ígérnek egyenletes bőrszínt.