Top
Fokozott adóellenőrzés kezdődött – Szépségportál
fade
4109
post-template-default,single,single-post,postid-4109,single-format-standard,eltd-core-1.1.1,tribe-no-js,flow-ver-1.3.7,,eltd-smooth-page-transitions,ajax,eltd-blog-installed,page-template-blog-standard,eltd-header-standard,eltd-fixed-on-scroll,eltd-default-mobile-header,eltd-sticky-up-mobile-header,eltd-dropdown-default,wpb-js-composer js-comp-ver-5.2.1,vc_responsive

Fokozott adóellenőrzés kezdődött

Fokozott adóellenőrzés kezdődött

Az adóellenőrzés egyik célpontját a szépségszalonok adják az észak-magyarországi régióban.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) fokozott adóellenőrzésekbe kezdett a térségben a kereskedelmi és szolgáltatói vállalkozóknál. Elsősorban a  virág- és dísznövény-kereskedők, autógumi forgalmazók és szervizek, vendéglátóhelyek, szépségszalonok, ruhatisztítók, taxisok, iskolai büfék és webáruházak számíthatnak ellenőrzésre – tudatta az adóhivatal a nemzeti hírügynökséggel. A revizorok hétvégén és az esti órákban is ellenőrzik a számla- és nyugtaadást, a forgalmazott árucikkek eredetét és a foglalkoztatás szabályszerűségét.

Az adóellenőrzés célja a versenysemlegesség biztosítása, az adóelkerülés kiszűrése, és a fogyasztók védelme. Az ellenőrök fokozott figyelmet fordítanak továbbá az online pénztárgépek bevezetésével kapcsolatos kötelezettségek vizsgálatára, illetve szükség esetén segítik, tájékoztatják az adózókat a jogszerű működés érdekében.

Zsuzsa N. Vadász