Top
A mezoterápia új generációja, a mezopen – Szépségportál
fade
4161
post-template-default,single,single-post,postid-4161,single-format-standard,eltd-core-1.1.1,tribe-no-js,flow-ver-1.3.7,,eltd-smooth-page-transitions,ajax,eltd-blog-installed,page-template-blog-standard,eltd-header-standard,eltd-fixed-on-scroll,eltd-default-mobile-header,eltd-sticky-up-mobile-header,eltd-dropdown-default,wpb-js-composer js-comp-ver-5.2.1,vc_responsive

A mezoterápia új generációja, a mezopen

A mezoterápia új generációja, a mezopen

Ismét lendületet kapnak a mezoterápián belül a tűs kezelések: a legújabb eszköz a mezopen, mely a dermaroller (tűhenger) továbbfejlesztett változata.

A mezoterápia térhódítása napjainkban egyértelmű, népszerűségét pedig az anti-aging területen elért eredményei adják. A mezoterápiával ugyanis a bőr olyan mélységeibe juttathatunk el hatóanyagokat, melyet a hagyományos kozmetika sokszor nem tesz lehetővé.

Az elv azonos

A kezelés célja, működési elve tekintetében nincs különbség: mikrotűkkel apró sérüléseket, úgynevezett szúrt csatornákat hozunk létre a bőrben, amellyel beindul a bőr saját öngyógyító folyamata és fokozódik a kollagén termelés – ez a kollagén indukciós terápia. A néhány percig nyitott csatornák továbbá kiváló lehetőséget adnak arra, hogy a bőr számára értékes hatóanyagokat a megszokottnál jóval mélyebb rétegekbe juttassuk el.

De vannak különbségek

MesoFill-R hír-újdonság (2)A mezopen a tűs mezoterápia legújabb eszköze. Mivel kisebb a kezelőfeje a tűhengernél, sokkal precízebb és fájdalom mentesebb a kezelés. Orvosi acélból készült steril mikro tű modulja nagy sebességgel mozog fel-le, ezáltal függőleges irányból szúrja át a bőrt. A leütés szám és a tűhossz állítható a készüléken, ezáltal precíz kezelés végezhető, hiszen eltérő intenzitás és mélység alkalmazható az arc különböző területein.

A tűhenger méreténél fogva egyszerre nagyobb területet fed le, ezáltal a kezelés gyorsabban elvégezhető. Viszont nem állítható a hengeren lévő tűk mélysége, sebessége, és az arc egyes részeihez, mint például a száj környéke, nehezebben lehet hozzáférni vele. A tűhengert görgetve a tűk nagyobb sérülést okoznak a bőrön, ami a vendégnek kellemetlen, a gyógyulási idő pedig hosszabb lehet.

A kezelés

A mezopenes kezelésnél az arcbőrt több részre oszthatjuk annak függvényében, hogy mennyire érzékeny és milyen vastagságú egy-egy terület. Mivel lehetőségünk van a kezelőfejen állítani mind a tűhosszúságot, mind a sebességet, mélyebb szúrásokat ejthetünk az orcán (1,5-2,0 mm), mint a szemkörnyékén vagy a nyak területén (0,5-0,75 mm). Mivel ezeknek a területeknek különböző lehet a hatóanyagigénye is, lehetőségünk van a koktélok és ampullák között is válogatni. Egy kezelés során használhatunk például feszesítő és hidratáló szérumot, C-vitamint és egyéb specifikus összetevőket is.

[stextbox id=”portal” float=”true”]MesoFill-R: A mezoterápia legújabb irányvonalát képviselő MesoFill-R mezopen készülékkel és speciális hatóanyagokkal kedvező áron végezhetők látványos, ám kíméletes anti-aging kezelések.[/stextbox]

Hogyan ajánlott?

A kezelések elvégzése kúraszerűen javasolt. Egy kúra 4-5 alkalomból áll, általános szabály szerint a kezelések között 2 hét telik el. Évente 2 kúra optimális hatást fejt ki: az első tavasszal, a második ősszel javasolt. A kúra első kezeléseként érdemes méregtelenítést végezni, ehhez közkedvelt a Gluta 1200 koktél és az articsóka kivonatok is. A további kezelésekhez használt hatóanyagok lehetnek mélyhidratáló, feszesítő, vitaminpótló koktélok.

Kiknek ajánlott a szolgáltatás?

A mezopen bevezetését elsősorban azoknak ajánljuk, akik már bevezették a dermaroller (tűhenger) kezeléseket. A mezopennel precízebb kezeléseket végezhetnek, a vendégek pedig a kisebb kellemetlenség miatt könnyebben kaphatók a kezelésre. Fontos szempont még a takarékosság, hiszen a higiéniai modul olcsóbb a tűhengernél.

Érdemes elgondolkodni azoknak a kozmetikusoknak is, akik még nem kezdtek bele a mezoterápiába. Az új eszköz kis beruházást jelent. A kezelés fájdalomérzete jelentősen csökken, a bőrt az új módszerrel nem vegzáljuk túl. A vendég szép bőrképpel távozik a kozmetikából, a kúrák eredményessége pedig fantasztikus.

Zsuzsa N. Vadász