Top
Az orvos válaszol: A melanóma – Szépségportál
fade
4179
post-template-default,single,single-post,postid-4179,single-format-standard,eltd-core-1.1.1,tribe-no-js,flow-ver-1.3.7,,eltd-smooth-page-transitions,ajax,eltd-blog-installed,page-template-blog-standard,eltd-header-standard,eltd-fixed-on-scroll,eltd-default-mobile-header,eltd-sticky-up-mobile-header,eltd-dropdown-default,wpb-js-composer js-comp-ver-5.2.1,vc_responsive

Az orvos válaszol: A melanóma

Az orvos válaszol: A melanóma

Mai témánk a melanóma. Dr. Balogh Gabriella, a V-Med Orvoscentrum Szentendre bőrgyógyász szakorvosa segít az eligazodásban.

A melanóma anyajegyből illetve anyajegy típusú sejtekből kialakuló rosszindulatú daganat. Vagy eleve rosszindulatú vagy az anyajegy alakul át melanómává.

Mindenképpen rendszeresen vizsgáljuk meg az anyajegyeinket. Figyelemfelkeltő lehet, ha hirtelen megváltozik, akár a színe, a nagysága, az alakja, a felszíne, vagy a környezete.

Kockázati tényezők is vannak, ilyen, ha valami történik az anyajeggyel, megsérül, leég, stb. Ha ez előfordul, azonnal meg kell mutatni bőrgyógyásznak!
Arra nehéz válaszolni, hogyan néz ki a melanóma, hiszen ahány, annyiféle lehet. Ami biztos, hogy a szokványostól eltérő anyajegyeket kell figyelni. Tehát, ha például valakinek általában világosbarnák az anyajegyei és  megjelenik egy sötétebb, azt már érdemes megmutatni bőrgyógyásznak.

Ugyan a melanóma rosszindulatú, de időben felfedezve teljesen gyógyítható, így kiemelten fontos az anyajegyek szűrése évente, félévente!

Együttműködő partnerünk: V-Med Orvoscentrum Szentendre

V-med logo

Zsuzsa N. Vadász