Top
Itt az Algosun, a bőr és a víz védelmezője – Szépségportál
fade
4219
post-template-default,single,single-post,postid-4219,single-format-standard,eltd-core-1.1.1,tribe-no-js,flow-ver-1.3.7,,eltd-smooth-page-transitions,ajax,eltd-blog-installed,page-template-blog-standard,eltd-header-standard,eltd-fixed-on-scroll,eltd-default-mobile-header,eltd-sticky-up-mobile-header,eltd-dropdown-default,wpb-js-composer js-comp-ver-5.2.1,vc_responsive

Itt az Algosun, a bőr és a víz védelmezője

Itt az Algosun, a bőr és a víz védelmezője

A francia Algotherm olyan napvédő termékcsaládot hozott az idén forgalomba, Algosun néven, amelynek tagjai nem csak a bőrt, de a vizeket is védik.

Évente mintegy 25 ezer tonna napkrém kerül be a tengerekbe és óceánokba, másodpercenként 0,8 liter. Legalábbis ezt becsüli a természetes alapanyagokkal dolgozó Algotherm, amely rámutat arra is, hogy néhány használt UV-szűrő ugyan valóban védi a bőrt a nap káros sugarai ellen, ugyanakkor negatív hatással van a biodiverzitásra, különösen a korallokra. Vannak olyan vizsgálatok, amelyek szerint a világ korallzátonyainak a 10 százalékát veszélyeztethetik a különféle napkrémek egyes összetevői. Ennek fényében azonban nem csak a korallzátonyok eltűnésének a réme fenyegető, hanem a környezetének teljes ökoszisztémája is fenyegetett.

Mi az Algosun?

Évek óta az első új napvédelmi termékcsalád, az Algosun a fenti problémát hivatott kezelni. Egy olyan nem ökotoxikus készítmény-családról beszélünk, amely 3 napvédő és két napozás utáni készítményből termékből áll casino online – tudtuk meg a premiumbeautynews.com egyik összeállításából. Ezek a következők:

* 50 napvédő faktorú Age Protect Sun Cream

* 30-as napvédő faktorú Age Protect Sun Lotion

* 20-as napvédő faktorú Age Protect Sun Oil,

illetve:

* a Repair Moisturizing Fluid face & Body

* a Repair Sublime Oil Body & Hair

A lényege ezeknek a szabadalmaztatott tengeri és növényi formulák, amelyek a bőrvédő és antibakteriális hatású Pongamia Pinnata fából kinyert karanja növényi olajból, a nap elleni természetes védelmet biztosító, s így anti-ageing tulajdonságokkal rendelkező vörös hínárból (porphyra umbilicalis) áll.

A készítményekben kizárólag ásványi szűrőket (titán-dioxid és cink-oxid) használnak, s nincsenek bennük nanorészecskék. Nincsenek bennük emellett sem parabének, sem fenoxietanol.

Az Algotherm

A francia cég kozmetikumainak az alapját a bioaktív molekulákban, tengervízben és növényi hatóanyagokban rendkívül gazdag tengeri algák képezik. Aktív hatóanyagaik teljes egészében tengeri és növényi eredetűek. A termékek teljesen parabén- és fenoxietanol-mentesek, s bőrgyógyászatilag teszteltek. Mindebből az is egyértelmű, hogy elutasítják az állatkísérleteket. Magyarországon is elérhetőek a termékeik.

Zsuzsa N. Vadász