Top
Talpig sminkben az előrejutásért? – Szépségportál
fade
4328
post-template-default,single,single-post,postid-4328,single-format-standard,eltd-core-1.1.1,tribe-no-js,flow-ver-1.3.7,,eltd-smooth-page-transitions,ajax,eltd-blog-installed,page-template-blog-standard,eltd-header-standard,eltd-fixed-on-scroll,eltd-default-mobile-header,eltd-sticky-up-mobile-header,eltd-dropdown-default,wpb-js-composer js-comp-ver-5.2.1,vc_responsive

Talpig sminkben az előrejutásért?

Talpig sminkben az előrejutásért?

Van, aki bevallja, van, aki nem, de a nők  többsége talpig sminkben virít a munkahelyén. Az előrejutás érdekében.

 

A vörös ajak már nem kizárólag a randik és az esti kiruccanások kelléke

(Emma Leslie, szépségipari szerkesztő, Escentual.com )

 

A nők fele vörös rúzst tesz fel magának a munkahelyén, hogy ezzel is (meg)hódítsa a férfi főnököt – ráadásul negyven százalékuk úgy gondolja, hogy a vörös ajkak hozzájárulnak a munkahelyi előrelépéséhez. Hatvan százalék a szemét festi erőteljesen, mert biztos abban, hogy a sötét színű szemhéjfesték, szemkihúzás és fekete szempilla hozzásegíti ahhoz, hogy reflektorfényben maradjon. Több mint ötven százalék ezt a munkahelyére is érvényesnek tartja.

Mindez abból a felmérésből derül ki, amelyet a szépségipari webáruház, az Escentual.com felkérésére készítettek, s amelyet a Daily Mail online változata számolt be.

 

Már nem menő a kiskosztüm

business suit

 

 

De nem csak a sminkkel igyekeznek a nők, legalábbis jó része figyelmet kiváltani. A megkérdezettek 49 százaléka azt mondta, hogy munkahelyén a konzervatívnak számító összeállítások helyett inkább olyan kivágott, sokat sejtető vagy akár meg is mutató ruhákat hord, természetesen magas sarkú cipővel, amely segíti a karrierjében.

Igaz, nem csak ez motiválja a nőket a provokatív ruha kiválasztásában: a válaszadó nők 58 százaléka beismerte, hogy egy bizonyos ponton belezúgott a főnökébe, s csak 26 százalék szándékozott az érzelmeit magában tartani. 22 százalékuk lépéseket is tett, s valamilyen viszonyba bonyolódott a munkahelyén.

Zsuzsa N. Vadász