Top
Dermapen kezelés lépésről lépésre – Szépségportál
fade
4482
post-template-default,single,single-post,postid-4482,single-format-standard,eltd-core-1.1.1,tribe-no-js,flow-ver-1.3.7,,eltd-smooth-page-transitions,ajax,eltd-blog-installed,page-template-blog-standard,eltd-header-standard,eltd-fixed-on-scroll,eltd-default-mobile-header,eltd-sticky-up-mobile-header,eltd-dropdown-default,wpb-js-composer js-comp-ver-5.2.1,vc_responsive

Dermapen kezelés lépésről lépésre

Dermapen kezelés lépésről lépésre

Hogyan végezzük szakszerűen a kezelést – segítség a diagnosztikától a befejezőkrémig.

 

A dermapen eljárást egyre több kolleganő vezeti be kozmetikájában. A különböző szakmai portálokon nap, mint nap e témához kapcsolódó kérdésekből azonban kitűnik, sokan nincsenek tisztában a kezelés menetével, ill. annak tökéletes kivitelezésével. Minden kozmetikai szolgáltatás sikerességét az garantálja, ha az alkalmazó kozmetikus tudása birtokában, professzionális módon végzi el a kiválasztott kezelést. Magát a dermapen kozmetikai kezelést nem bonyolult elsajátítani. Fontos azonban, hogy tisztában legyünk a különböző kontraindikációkkal, a várható eredményekkel, a precíz eszközhasználattal és a rendelkezésre álló hatóanyagok ismeretében azok bőrre gyakorolt hatásával.

 

11. Bőrdiagnózis: Minden esetben alaposan átvizsgáljuk a kezelendő bőrfelületet. A szubjektív tüneteknél a kezeléshez köthető fontos információkra rákérdezünk. Megállapítjuk a bőrtípust, és meghatározzuk a kezelés célját. A vendéggel ismertetjük a dermapen kezelés menetét és tájékoztatjuk a várható eredményről. 

 

 

22. Arctejes letisztítás: A bőrtípusnak megfelelő arctejjel előkészítjük a bőrt a kezeléshez.
33. Tonikos áttörlés: A tonizálás a klasszikus előkészítés következő lépése.
44. Peeling: Dermapen kezelés előtt az adott bőrállapottól függően érdemes megválasztani a megfelelő peelinget. A kristályos csiszoló, ill. a különböző mikroszemcse anyagot tartalmazó dörzsanyagok használata nem célszerű, mert ezek a bőr pórusaiban bent maradhatnak, és a mikrotű hegyét kicsorbíthatják. Figyeljünk arra, hogy a kúrakezeléseknél kezeléstől kezelésig vékonyodik a bőr felszíne, mely által érzékenyebbé is válhat. 

 

 

 

55. Ezt követi az újra tonizálás, majd az érzéstelenítő felkenése és befóliázása: Az Egis Gyógyszergyár által forgalmazott 5% Lidokainos krém használata megengedett. Ezt recept nélkül is lehet kapni. Alapvetően a dermapen kezelést érzéstelenítő nélkül is el lehet végezni, de az érzékeny területeket (szemkörnyék, bajusz vonal, ill. homlok) érdemes érzésteleníteni 15-20 percre még azoknál a vendégeknél is akik, berzenkednek az érzéstelenítőtől, vagy a „tűrő” fajtába sorolják magukat. 
66. Míg az érzéstelenítő hat, addig összeállítjuk a hatóanyagokat: A kezelés céljának megfelelő mezoterápiás, analitikailag tiszta hatóanyag koktélt állítunk össze. Egyes bőrterületek az arcon más és más bőrproblémát mutatnak. Ennek tükrében helyspecifikusan tudunk egy kezelésen belül akár két területre is mezokoktélt alkalmazni (pl.: pigmentfoltos terület-folthalványítás, dehidratált terület-hidratáló, feltöltő)űű 

 

77. Bőrferőtlenítés: Miután az érzéstelenítőt alaposan letöröltük, a kezelendő bőrfelületet fertőtlenítjük. Erre az egyik legalkalmasabb szer a Skinsept Mucosa. Régen az Octeniseptet ajánlottam, de a forgalmazása megszűnt szeptembertől. Ismert még a Dettol, illetve a Clarasept Derm is. 

 

 

88. Dermapen használata: A steril kezelőfejet a megfelelő ütésszám és tűhossz beállítása után a kezelendő bőrfelületre helyezzük. Merőlegesen, nyugodt mozdulatokkal haladunk hosszanti, kereszt vagy körkörös irányba az esetleges bőrnövedékeket, és más nem kezelhető (szúrható) bőrproblémákat kikerülve. A szárazon szúrást (kollagén indukciós terápia) követően a hatóanyag koktélt felcsepegtetjük a fecskendőből a megkezelt bőrfelületre és még néhányszor áthaladunk rajta (hatóanyag bejuttatás). Az érzékenyebb területeken rögtön együtt érdemes a két eljárást alkalmazni: szúrás és hatóanyag. A kezelendő bőr vastagsága, érzékenysége „ mutatja” meg, hogy milyen ütésszámmal és tűmélységgel dolgozzunk. 

 

99. Nyugtató, hűsítő maszk: A dermapennel bevitt tóanyagot nem töröljük le, miután befejeztük a kezelést. Hűsítő, nyugtató maszkot(alginát, gél maszk, krém maszk) helyezünk a vendég arcára. 

 

 

 

 

1010. Tápláló, szükség szerint fényvédő krémmel fejezzük be a kezelést.

 

A vendéget minden esetben tájékoztatjuk a „gyógyulás” menetéről, és professzionális otthonápoló szereket ajánlunk neki. Pontos utasításokat kell adnunk a kezelést követő néhány napra. Mint a cikk elején leírtam, igazán nem ördöngösség a dermapen használata. Az eredményes kezelésekhez azonban alapos és pontos tudásra kell szert tennünk elméletben és gyakorlatban egyaránt.

 

Sajátítsd el te is a professzionális dermapen technikákat 2014. december 2-án:

www.kozmetikustovabbkepzes.hu/tanfolyam/a-mezoterapia-uj-generacioja-mesofill-r-10.html