Top
Nyakunkon az influenza – fontos a megelőzés ! – Szépségportál
fade
4622
post-template-default,single,single-post,postid-4622,single-format-standard,eltd-core-1.1.1,tribe-no-js,flow-ver-1.3.7,,eltd-smooth-page-transitions,ajax,eltd-blog-installed,page-template-blog-standard,eltd-header-standard,eltd-fixed-on-scroll,eltd-default-mobile-header,eltd-sticky-up-mobile-header,eltd-dropdown-default,wpb-js-composer js-comp-ver-5.2.1,vc_responsive

Nyakunkon az influenza – fontos a megelőzés !

Nyakunkon az influenza – fontos a megelőzés !

Nincs mese! Megérkezett az influenza. Különösen fontos megfelelő intézkedéseket tenniük azoknak, akik olyan helyen dolgoznak, ahol sokan megfordulnak.Megelőzés – ez a kulcsszó.

Influenza. Törődni, foglalkozni vele sokféle módon lehet és kell is – elsősorban persze a megelőzésre helyezve a hangsúlyt. A megelőzésnek is számos módja, praktikája van, kezdve a legkézenfekvőbbektől a kevésbé ismertekig. Az előbbiek között olyan egyszerű – még trükknek sem nevezhető – dolgokat sorolhatunk, mint a gyakori kézmosás, a beteg emberekkel való érintkezés elkerülése, s ha elengedhetetlen mégis a találkozás, akkor lehetőség szerint maszk viselése. Van, aki az influenza ellenes oltásra esküszik, van, aki a mézben pácolt fokhagymára, mások a nagydózisú C-vitaminra, s biztos vagyok benne, hogy e sorok olvasói mindegyikének lenne jó tanácsa arra, hogy védjük ki a megbetegedést.

Kevésbé ismert módszerek

2015_01_14 INFLUENZA 2A praktikákat illetően többé-kevésbé mindenkinek van véleménye, sokszor ki is cseréljük tapasztalatainkat egymás között. Ám kevesebb figyelmet fordítunk a megelőzést megelőző lépésre: arra, hogy beazonosítsuk a veszélyforrásokat és ennek a tudásnak a birtokában alakítsuk ki a védekezési módszereinket.

Az interneten böngészve akadtam reá egy olyan összeállításra, amely felhívja a figyelmet a veszélyforrásokra.

Íme, felsorolásszerűen az, amire figyelj oda, magánemberként és a szépségipar művelőjeként egyaránt annak érdekében, hogy a lehető legminimálisabbra csökkentsd a fertőzés veszélyét. És persze ennek alapján alakítsd ki a megelőzési, védekezési mechanizmusodat.

Veszélyforrásokról, címszavakban

Túlzott aggályoskodás – az aggódás gyengíti az immunrendszert és fogékonyabbá tesz a betegségre!

Ölelkezés, csókolózás, kézfogás – a kézfogás az egyik legkönnyebb módja a vírus terjedésének. Dohányzás – gyengíti a légutakban levő kis csillószőrök működését, így a szervezetünk fogékonyabb lehet a fertőzésre.

Túlzott testedzés – amennyire egészséges a mérsékelt, de rendszeres testmozgás, ha túlzásba visszük, ez is gyengítheti az immunrendszert.

Alkohol – gyengíti az immunrendszert és kiszárít, megnehezíti az orr és a torok dolgát a kórokozók elleni küzdelemben.

Helytelen kézmosás – a kézmosás legalább addig tartson, míg kétszer elfütyüljük a „Boldog szülinapot” dalocskát.

A maszk helytelen kezelése – a maszkban felgyülemlik a vírus, ezért csak nagyon óvatosan szabad levenni.

Ha nem aggódunk eléggé – tartsd be az egészséges megközelítést valahol félúton a pánik és a közöny között!

 

Az influenza-helyzet2015_01_14 INFLUENZA 1

Az influenzajárvány miatt látogatási tilalmat rendelt el az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) az ország számos megyéjének sok egészségügyi intézményében. E sorok írása idején Baranya, Tolna, Fejér és Nógrád megye érintett, de ezen a linken folyamatosan frissül a lista.

Zsuzsa N. Vadász