Top
Állatkísérletek: visszaszorulóban a világban – Szépségportál
fade
4646
post-template-default,single,single-post,postid-4646,single-format-standard,eltd-core-1.1.1,tribe-no-js,flow-ver-1.3.7,,eltd-smooth-page-transitions,ajax,eltd-blog-installed,page-template-blog-standard,eltd-header-standard,eltd-fixed-on-scroll,eltd-default-mobile-header,eltd-sticky-up-mobile-header,eltd-dropdown-default,wpb-js-composer js-comp-ver-5.2.1,vc_responsive

Állatkísérletek: visszaszorulóban a világban

Állatkísérletek: visszaszorulóban a világban

Lassacskán – szerencsére – a szépségipar egyre több szereplője válik az állatkísérletek ádáz ellenfelévé. Tavaly nagyot sikerült előrelépni az elítélendő jelenség visszaszorításában.

 

Egyre több országban tiltják be a kozmetikai termékek tesztelésének folyamatában az állatkísérleteket. Tavaly óriásit lépett előre a világ ezen a téren: számos országban törvényi szigorral vetettek véget vagy szorították még szűkebb korlátok közé ezt a gyakorlatot. Az állatkísérletek olyanok országokban van visszaszorulóban, mint India, Brazília és Ausztrália.

Az idei év is sikerrel kecsegtet, ugyanis még nem telt el egy hónap, de már megtörtént a tiltás Dél-Koreában – derül ki a premiumbeautynews.com összeállításából. Pontosan a kész kozmetikai termékeket tilos immár állatkísérletekkel tesztelni, az összetevőket egyelőre igen, de szó van a tilalom kiterjesztéséről is.

Terjedőben a „divat”

A portál csokorba gyűjtötte a tavalyi esztendő vonatkozó fejleményeit. Most ezekből csemegézünk.

India. Betiltották a kozmetikai célú állatkísérleteket és az állatkísérletekkel tesztelt kozmetikumok árusítását.

Kína. Feloldották a legtöbb hazai termékre előírt állatkísérletek kötelezettségét.

Brazília. Elfogadták kozmetikai állatkísérletek országos tilalmáról szóló törvényt.

Egyesült Államok. Több mint 140 vállalat támogatásával humán kozmetikai törvény név alatt futó törvénytervezet készült.

Persze még mindig állatok ezrei szenvednek szerte a világban, csak mert az embereknek szánt rúzsokat vagy éppen samponokat tesztelnek rajtuk – utalt az előttünk álló feladatokra Claire Mansfield, a Humane Society International (HIS) igazgatója, aki a kegyetlenség elleni kampányt vezeti.

Zsuzsa N. Vadász