Top
ClickStick: A dezodor, amely nálad is okosabb – Szépségportál
fade
4649
post-template-default,single,single-post,postid-4649,single-format-standard,eltd-core-1.1.1,tribe-no-js,flow-ver-1.3.7,,eltd-smooth-page-transitions,ajax,eltd-blog-installed,page-template-blog-standard,eltd-header-standard,eltd-fixed-on-scroll,eltd-default-mobile-header,eltd-sticky-up-mobile-header,eltd-dropdown-default,wpb-js-composer js-comp-ver-5.2.1,vc_responsive

ClickStick: A dezodor, amely nálad is okosabb

ClickStick: A dezodor, amely nálad is okosabb

Ki gondolta volna, hogy idővel még a dezodorunk éppen szükséges mennyiségét is automatikusan szabályozó terméket dobnak piacra? De ilyen is van már! Ez pedig a ClickStick.

Hogyan kapcsolódik egymáshoz a világ egyik leghíresebb egyeteme, a Princetown University, az űrkutatás és a dezodoradagolás? A kérdésre a válasz egy termék neve: ClickStick. Két az említett egyetemen doktoriját ró, űrkutatással és tervezéssel foglalkozó PhD-s diák tervezte ugyanis azt a speciális dezodoradagolót, amely egy gombnyomásra a szükséges mennyiségű dezodort engedi csak ki.

2015_01_28 klickstick 2Igen, annyit, amennyi az adott használó számára abban a pillanatban és helyzetben szükséges: ugyanis a dezodor működésének alapelve, hogy egy mobil applikáció segítségével pontosan kiszámítja, mennyit adagoljon az adott helyzetben.

Az applikációt alkalmazó dezodoradagoló – állítják – az első környezetbarát dezodor megalkotását tett lehetővé. A termék piacra dobása – hírek szerint – egyébként az idén májusban várható.

A ClickStick technológia a kozmetikai és szépségiparban, valamint a testápolásban, azon belül is számos alkalmazási formában elterjedhet majd a jövőben – egyelőre a dezodorok piacára koncentrálnak az innováció bevezetése során. Nem véletlenül egyébként, hiszen – mint híradások megjegyzik – ezen a területen az utolsó innováció is már mintegy ötven éves.

Zsuzsa N. Vadász