Top
Speedmarathon lesz: itt mérik a sebességet - Szépségportál
fade
4988
post-template-default,single,single-post,postid-4988,single-format-standard,eltd-core-1.1.1,tribe-no-js,flow-ver-1.3.7,,eltd-smooth-page-transitions,ajax,eltd-blog-installed,page-template-blog-standard,eltd-header-standard,eltd-fixed-on-scroll,eltd-default-mobile-header,eltd-sticky-up-mobile-header,eltd-dropdown-default,wpb-js-composer js-comp-ver-5.2.1,vc_responsive

Speedmarathon lesz: itt mérik a sebességet

Speedmarathon lesz: itt mérik a sebességet

Speedmarathon, azaz 24 órás sebességmérés lesz az utakon Európa számos országában, köztük Magyarországon is április 16-án 6 órától 2015. április 17-én 6 óráig.

Az Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózata, a TISPOL szervezi a 24 órás összeurópai sebességellenőrzést, azaz a Speedmarathont. Nálunk a rendelkezésre álló valamennyi változtatható helyű Komplex Közlekedési Ellenőrzési Pont használatban lesz ez idő alatt. A 24 óra során a műszerek részére több ellenőrzési helyet jelölnek meg, egy helyszínen legfeljebb 4 órán keresztül ellenőriznek majd. Az ellenőrzés elsődleges célja a sebességtúllépés veszélyességének tudatosítása.

Magyarországon a rendőrség már előzetesen bevonta a lakosságot az akcióba: felkérték az embereket, hogy helyszíneket javasoljanak, s a javaslatokat i figyelembe vették azok kijelöléskor. A rendőrség felhívására számos állampolgári javaslat érkezett a rendőrségre. Ezek a jelzések és a helyi adottságok, valamint a közlekedésrendészeti elemző munka ismeretében a megyei rendőr-főkapitányságok kijelölték az ellenőrzések helyszíneit és az időpontokat, amelyeket megyei lebontásban, tételesen itt találhatsz. Böngéssz kedvedre itt, és ne lépd túl a sebességet!

Zsuzsa N. Vadász