Top
PEDIKŰRRŐL A PEDIKŰRÖSTŐL: a körömgomba kezelése – Szépségportál
fade
4965
post-template-default,single,single-post,postid-4965,single-format-standard,eltd-core-1.1.1,tribe-no-js,flow-ver-1.3.7,,eltd-smooth-page-transitions,ajax,eltd-blog-installed,page-template-blog-standard,eltd-header-standard,eltd-fixed-on-scroll,eltd-default-mobile-header,eltd-sticky-up-mobile-header,eltd-dropdown-default,wpb-js-composer js-comp-ver-5.2.1,vc_responsive

PEDIKŰRRŐL A PEDIKŰRÖSTŐL: a körömgomba kezelése

PEDIKŰRRŐL A PEDIKŰRÖSTŐL: a körömgomba kezelése

„Lábaink tartó pillérként szolgálnak egész életünkben, fordítsunk hát nagyobb hangsúlyt ápolásukra!” – írja fel az általános receptet a láb gyógyásza. Kovácsné Marcsi ezúttal tippeket és fortélyokat oszt meg velünk a körömgomba kezelésével kapcsolatban.

 

2015_04_17 PEDIKŰTÖS KÖRÖMGOMBA KEZELÉSEKörömgomba – állandó félelmünk, hogy uszodában, edzőteremben, wellness-központban, de akár egy cipőboltban is elkapjuk másoktól. S ha már elkaptuk, hát, igencsak nehéz megszabadulni tőle. A kezeletlen körömgomba nem múlik el magától, sőt, rosszabbodhat.  De azért vannak tippek és fortélyok, amelyek segítenek. Ezek igencsak eltérnek egymástól, de persze van bennük közös: a siker nem megy máról holnapra. A fertőzés mértékétől és a kezelés fajtájától függően a gyógyulás pár héttől akár egy évig is eltarthat. Nem árt azt sem észben tartani, hogy immunerősítő vitaminokkal megtámogathatjuk mielőbbi gyógyulásunkat.

A körömgomba tünetei

A gombás köröm: sárgás(barna) vagy fehér színűvé, barázdálttá válik, megvastagszik, a köröm alól fehér, morzsalékos anyag távolítható el, a körömágy felől kezdődő fájdalmas, gennyező gyulladás jellemezheti.

Bolti szerek

A fertőzés kezelésére gombaellenes krémet, ecsetelőt, körömlakkot és gyógyszert használhatunk. Vannak recept nélkül is kapható szerek, szép számmal. Ilyenek a következők:
Mycosan ecsetelő,  Scholl Körömgomba elleni  ecsetelő,  Loceryl gyógyszeres körömlakk , Canespro kenőcs , Batrafen körömlakk , Nailner Repair stift.

Házi praktikák

Nem feltétlenül kell azonban azonnal méregdrága készítményekért a boltba szaladnunk. A következőkben néhány hatásos módszert mutatunk be:

•    Tégy teafa- és levendulaolajat egy vattapamacsra, majd kend be vele a köröm szélét és az azt körülvevő felületet.

•    Áztasd be a lábfejedet meleg víz és almaecet keverékébe, utána töröld szárazra.

•    Áztasd be a lábujjaidat Listerine szájvízbe. A szájvíz többféle vegyületet és alkoholt tartalmaz, például szalicilsav és eukaliptol, amelyeknek keveréke erős támadást intézhet a körömgomba ellen.

Lézerkezelés

Ki gondolta volna, hogy ma már a lézert is be lehet vetni a körömgomba ellen. A kezelés során speciális, nagy energiájú lézer fényével, sérülés és fájdalom okozása nélkül „bombázzák” a gombás körmöt. A lézer fénye elöli a körömben és a lágyrészben lévő gombákat.

Megelőzés, megelőzés!

A legjobb kezelés a megelőzés! Vannak olyan szabályok, amelyek betartásával sokat tehetünk ennek érdekében:

•    Lefekvés előtt mossuk meg és szárítsuk meg alaposan a lábunkat, majd alkalmazzunk gombaellenes terméket.

•    Tágas cipőt vagy szandált viseljünk, melybe nem izzad be a lábunk.

•    Cipőnket, zokninkat rendszeresen fertőtleníteni kell.

•    Viseljünk pamutzoknit.

•    Ne osszuk meg senkivel a kisollót, zokninkat, törölközőnket.

•    Viseljünk papucsot ha uszodában,szaunában, zuhanyzóban járunk.

 

MARCSI MUNKA KÖZBENKovácsné Marcsi igazi tapasztalt – ahogy ő mondja –lábápoló, aki Stúdió 58 szalonjában évtizedek óta várja a vendégeket, köztük olyat, aki szüleitől „örökölte meg” őt. A Szépségportál szakértője, aki ismeri szakmájának minden csínját-bínját, hétről-hétre megoszt velünk a profiknak és laikusoknak egyaránt érdekes ismereteket, tudást, trükköt, módszert és eszközöket. (Itt olvashatod életrajzát,itt pedig elérhetőségét).

Zsuzsa N. Vadász