Top
Még mindig online pénztárgépek: jó hír a rosszban – Szépségportál
fade
5042
post-template-default,single,single-post,postid-5042,single-format-standard,eltd-core-1.1.1,tribe-no-js,flow-ver-1.3.7,,eltd-smooth-page-transitions,ajax,eltd-blog-installed,page-template-blog-standard,eltd-header-standard,eltd-fixed-on-scroll,eltd-default-mobile-header,eltd-sticky-up-mobile-header,eltd-dropdown-default,wpb-js-composer js-comp-ver-5.2.1,vc_responsive

Még mindig online pénztárgépek: jó hír a rosszban

Még mindig online pénztárgépek: jó hír a rosszban

Az állam támogatást ígér azoknak – így fodrászoknak, kozmetikusoknak és körmösöknek –, akikre hamarosan kiterjesztik az online pénztárgépek használatának kötelezettségét.

 

Erről a kormány közeli – így általában jól értesült – Napi Gazdaság írt hétfői számában. Az egyeztetés időszaka még tart, a nyitott kérdések tisztázása után az új szabályok hamar megjelenhetnek.

Eddig nagyjából kétszázezer online pénztárgép lett üzembe helyezve a kereskedelemben és a vendéglátásban, és tisztultak is a viszonyok az adott ágazatokban. A kötelezettek köre bővülni fog, a jövőben – a tervek szerint – ilyen készülékeket kell használniuk a taxisoknak, a fodrászoknak, a műkörömépítőknek, a kozmetikusoknak, miként online kasszát használva állíthatják majd ki a nyugtát az állatorvosok, a fényképészek és az edzőtermek üzemeltetői is.
Minderről Pankucsi Zoltán, adóügyi helyettes államtitkár beszélt a lapnak. Megjegyezte azt is: a szükséges jogszabálytervezet lényegében már elkészült, csak apróbb simításokra lehet szükség. Mindez azt is jelenti, hogy a paragrafusok heteken belül megjelenhetnek, azt követően, hogy valamennyi függőben lévő kérdésre választ talál a szaktárca.

A kasszaforgalmazók felkészültek

A kasszaforgalmazó cégek nagyjából már felkészültek az újabb több tízezres vásárlói rohamra – erről beszélt egy múlt heti sajtóeseményen az Alt Cash Kft. ügyvezető igazgatója. Szakmai becsléseket idézve Madarász Jenő hozzátette: körülbelül hetvenezer vállalkozást érinthet a kötelezettség kiterjesztése, a hazai forgalmazók pedig rendelkeznek megfelelő készletekkel. Véleménye szerint három hónapon belül a legtöbb gazdasági szereplő hozzájuthatna az új készülékhez.

Kérdőjelek, nehézségek

Bizonyos kérdések persze megfogalmazhatók. Nyilvánvaló például, hogy a kassza mérete az olykor szűk helyen dolgozó kozmetikusok, műkörmösök számára is lényeges lehet.

Zsuzsa N. Vadász