Top
Szép Kártya: ideje nekiállni költeni! – Szépségportál
fade
5115
post-template-default,single,single-post,postid-5115,single-format-standard,eltd-core-1.1.1,tribe-no-js,flow-ver-1.3.7,,eltd-smooth-page-transitions,ajax,eltd-blog-installed,page-template-blog-standard,eltd-header-standard,eltd-fixed-on-scroll,eltd-default-mobile-header,eltd-sticky-up-mobile-header,eltd-dropdown-default,wpb-js-composer js-comp-ver-5.2.1,vc_responsive

Szép Kártya: ideje nekiállni költeni!

Szép Kártya: ideje nekiállni költeni!

Lapul SZÉP Kártya a zsebedben? ha igen, akkor, gyorsan ellenőrizd a kibocsátó bankodnál, hogy van-e rajta még 2013-as befizetésű pénz. Június 1-je után ugyanis már visszautalják a munkáltatónak az ott ragadt összeget.

Jó hír, hogy májusban két hosszú hétvége is lesz, ami jó alkalom arra, hogy – akinek (még) van – felhasználja a SZÉP Kártyáján lévő pénzét. Nem árt a figyelmeztetés, hiszen még mindig 2,4 milliárd forint van a Széchenyi Pihenőkártyák három zsebében a két éve feltöltött 67,8 milliárd forintból. Szakértők szerint ráadásul elképzelhető, hogy akár az 1 milliárd forintot is elérheti a kártyákról fel nem használt, tehát a munkáltatókhoz visszautalt összeg.

Ha nem használod fel…

A rekreációs célú szabadidős tevékenységre, szállásra, éttermi fogyasztásra költhető, két éve kapott juttatást a munkavállalók május végét követően már nem tudják felhasználni. Ha a szálláshely-zsebben lévő keret elköltése valamilyen akadályba ütközik, akkor van megoldás: az elkövetkező időszakban, érdemes megfontolni egy később igénybe vehető voucher (szállodai szobautalvány) vásárlását, vagy az előzetes internetes foglalás lehetőségét is.

A kártya

2015_04_29 SZÉP KÁRTYA 2A SZÉP Kártya szolgáltatásait igénybe vevő munkavállalók száma 2015-ben meghaladja az 1,1 milliót, az ilyen juttatást nyújtó munkáltatóké pedig megközelíti a 25 ezret.

Az idén, az első negyedévben a munkáltatók a tavalyi 20,6 milliárd forintnál több mint 20%-kal, azaz 4 milliárddal nagyobb összeget, 24,7 milliárd forintot töltöttek fel dolgozóik SZÉP Kártyáira.

Az első háromhavi költés ebből 13,8 milliárd forint volt, ami 9,5%-kal több, mint ami a tavalyi év azonos időszakát jellemezte. Az év végére a feltöltés akár meghaladhatja a tavalyi 76 milliárd forintot is.

Zsuzsa N. Vadász