Top
Fenntartható szépségipari csúcs – Szépségportál
fade
5149
post-template-default,single,single-post,postid-5149,single-format-standard,eltd-core-1.1.1,tribe-no-js,flow-ver-1.3.7,,eltd-smooth-page-transitions,ajax,eltd-blog-installed,page-template-blog-standard,eltd-header-standard,eltd-fixed-on-scroll,eltd-default-mobile-header,eltd-sticky-up-mobile-header,eltd-dropdown-default,wpb-js-composer js-comp-ver-5.2.1,vc_responsive

Fenntartható szépségipari csúcs

Fenntartható szépségipari csúcs

Jövő csütörtökön kezdődik New Yorkban a fenntartható szépségipari csúcs, amelyen a természet igényeit is szem előtt tartó zöld termékek, alkotóelemek, forgalmazási és marketing módszerek kerülnek terítékre.

A május 14. és 16. közötti fenntartható szépségipari csúcs – amely 2009 óta immár hagyományos rendezvénnyé vált – első ízben foglalkozik ennek a speciális iparágnak a társadalmi és biztonsági vetületeivel is, természetesen a fenntarthatóság szemüvegén keresztül vizsgálva a kérdéskört.

Nem véletlenül vált hagyománnyá a zöld szépségipar szereplőinek a tanácskozása: világszerte egyre többen foglalkoznak a használt szerek, vegyületek egészséget károsító, a környezetre ártalmas hatásaival. Ezeken a csúcsokon pedig olyan kérdéseket taglalnak a résztvevők, amelyekre máig nem született megbízható válasz, ha egyáltalán született már válasz.

2015_05_05 sustainable cosmetics summit 2015

Az előzetes programból kiderül, hogy az amerikai metropoliszban összegyűlő szakemberek ezúttal is nagyon fontos kérdéseket feszegetnek. Például azt, hogy milyen potenciális veszélyeket rejtenek a nanoanyagok. Áttekintik, hogy milyen zöld anyagokkal, elemek kel helyettesíthetőek a mérgező anyagok, például a parabének, az SLS/SLES és a mikroműanyag. Izgalmasnak ígérkezik az a téma is, hogy milyen biztonsági, óvintézkedésekre van szükség a természetes összetevők használata során.

Az Organic Monitor által 2009-ben útjára indított csúcstalálkozó-sorozatnak sikerül egy asztalhoz ültetnie az iparág legjelentősebb szereplőit, méghozzá a legmagasabb szinten. Az igény nagy az ilyen rendezvények iránt, latin-amerikai és európai csúcsot is terveznek. Mindenesetre a legutóbbi észak-amerikai csúcsot pont egy évvel ezelőtt rendezték, szintén New York-ban. Akkor 160 cégvezető vett részt a fórumon.

Zsuzsa N. Vadász