Top
Sokkoló statisztika: nem vagyunk tisztában a bőrrák kockázataival - Szépségportál
fade
5183
post-template-default,single,single-post,postid-5183,single-format-standard,eltd-core-1.1.1,tribe-no-js,flow-ver-1.3.7,,eltd-smooth-page-transitions,ajax,eltd-blog-installed,page-template-blog-standard,eltd-header-standard,eltd-fixed-on-scroll,eltd-default-mobile-header,eltd-sticky-up-mobile-header,eltd-dropdown-default,wpb-js-composer js-comp-ver-5.2.1,vc_responsive

Sokkoló statisztika: nem vagyunk tisztában a bőrrák kockázataival

Sokkoló statisztika: nem vagyunk tisztában a bőrrák kockázataival

A Brit Bőrgyógyászok Szövetsége a közelmúltban publikált tanulmányában kiemelte: a brit felnőtt lakosság 96%-a nem vesz részt szűrővizsgálatokon és 77%-uk fel sem ismerné a bőrrák jeleit.

A bőrrák a rák egyik leggyakoribb fajtája az Egyesült Királyságban. Az érintettek száma 1960 óta folyamatosan növekszik, jelenleg évente 250 000 új esetet regisztrálnak (nem melanóma) bőrrákkal. A kutatás szerint, melyet 1018 ember bevonásával készítettek, 72% ismerte be, hogy leégett a bőre napozás közben az elmúlt 12 hónapban, növelve ezzel a a bőrrák és melanómák kialakulásának kockázatát.

Sokan alulbecsülik a leégés kockázatát, úgy gondolják, hogy a pirosas bőr csak egy ártalmatlan része a napozásnak, miközben valójában a biztos jele annak, hogy helyreállíthatatlan kárt okoztunk a bőrben.

 

Forrás: AFP/Relaxnews