Top
Cukkínis húspogácsák sütőben – Szépségportál
fade
843
post-template-default,single,single-post,postid-843,single-format-standard,eltd-core-1.1.1,tribe-no-js,flow-ver-1.3.7,,eltd-smooth-page-transitions,ajax,eltd-blog-installed,page-template-blog-standard,eltd-header-standard,eltd-fixed-on-scroll,eltd-default-mobile-header,eltd-sticky-up-mobile-header,eltd-dropdown-default,wpb-js-composer js-comp-ver-5.2.1,vc_responsive

Cukkínis húspogácsák sütőben

Cukkínis húspogácsák sütőben

Folyamatosan kísérletezem az ételekkel: a cukkinis húspogácsa is így keletkezett. Egyszerű, gyors, könnyű és a maga egyszerűségében is – különleges étel

Hozzávalók

2 nagyobb cukkini

50 dkg darált pulyka- vagy csirkemell

5 dkg. teljes kiőrlésű zsemlemorzsa

1 tojás

1/2 tubus füstölt sajtkrém

5 evőkanál ajvár

2-3 dkg reszelt sajt

3 gerezd fokhagyma

só, bors

zukkinis pogácsaReszeld le a cukkinit (lehet durvára is), sózd meg és hagyd egy kicsit állni. Amikor elkezd levet ereszteni, nyomkodd ki alaposan és tedd a darált húshoz. Add a masszához a tojást, a szemlemorzsát, a krémsajtot, az ajvárt, az átpréselt fokhagymát és gyúrd alaposan át. Amikor kész, kanállal (vagy fagylaltadagolóval) szedd muffin formákba, lapogasd alaposan el, a tetejét szórd meg reszelt sajttal. 200 fokos légkeveréses sütőben körülbelül 20 perc alatt készre sül (az elején érdemes letakarva sütni, nehogy a sajt megégjen).

Önmagában, körettel, salátával egyaránt kiváló.

 

 

Zsuzsa N. Vadász