Cukkínis húspogácsák sütőben
Folyamatosan kísérletezem az ételekkel: a cukkinis húspogácsa is így keletkezett. Egyszerű, gyors, könnyű és a maga egyszerűségében is – különleges étel
Hozzávalók
2 nagyobb cukkini
50 dkg darált pulyka- vagy csirkemell
5 dkg. teljes kiőrlésű zsemlemorzsa
1 tojás
1/2 tubus füstölt sajtkrém
5 evőkanál ajvár
2-3 dkg reszelt sajt
3 gerezd fokhagyma
só, bors
Reszeld le a cukkinit (lehet durvára is), sózd meg és hagyd egy kicsit állni. Amikor elkezd levet ereszteni, nyomkodd ki alaposan és tedd a darált húshoz. Add a masszához a tojást, a szemlemorzsát, a krémsajtot, az ajvárt, az átpréselt fokhagymát és gyúrd alaposan át. Amikor kész, kanállal (vagy fagylaltadagolóval) szedd muffin formákba, lapogasd alaposan el, a tetejét szórd meg reszelt sajttal. 200 fokos légkeveréses sütőben körülbelül 20 perc alatt készre sül (az elején érdemes letakarva sütni, nehogy a sajt megégjen).
Önmagában, körettel, salátával egyaránt kiváló.