Top
Testi-lelki egészségre hangolva – Szépségportál
fade
590
post-template-default,single,single-post,postid-590,single-format-standard,eltd-core-1.1.1,tribe-no-js,flow-ver-1.3.7,,eltd-smooth-page-transitions,ajax,eltd-blog-installed,page-template-blog-standard,eltd-header-standard,eltd-fixed-on-scroll,eltd-default-mobile-header,eltd-sticky-up-mobile-header,eltd-dropdown-default,wpb-js-composer js-comp-ver-5.2.1,vc_responsive

Testi-lelki egészségre hangolva

Testi-lelki egészségre hangolva

Tibeti hangtálakkal a harmónia és az egészség szolgálatában – a rezgésterápia határai a végtelenbe nyúlnak

hangtal5Ősi módszer, amely szigorú előírások szerint készült eszközökkel, a távol-keleti filozófia alapján gyógyítja a nyugati ember életét megkeserítő problémákat. A hangmasszázs, hangterápia természetes módon, egyszerre kezeli lelki, fizikai gondjainkat. Megszünteti a stressz okozta feszült állapotokat, fizikai kimerültséget. Segít feltárni megoldatlan életproblémákat és kibontani életcéljainkat, oldani az energiablokkokat. Erősíti az immunrendszert. Alkalmazható fájdalomcsökkentésre, alvászavarok megszüntetésére. A hangtálakkal szabályozható az emésztés, oldhatóak az alhasi  görcsök. Segít a keringési zavarok, vérnyomásproblémák kezelésében. Javítható a tanulási nehézségekkel küzdők motivációs és koncentrálóképessége. A rezgések nagy szerepet játszanak a szorongásoldásban. Hornyai-Kovács Viktória avatott be minket a hangtálakkal végzett  rezgésterápia világába.

[stextbox id=”portal”]

Mi a hangtál és hogyan működik?

Bár írásos feljegyzések nem maradtak a hangtálak gyógyító célú felhasználásáról, legendák sokasága máig él Ázsia-szerte a gongok, harangok, hangtálak harmóniát teremtő hatásairól.

Napjainkban a hangtálak kovácsolással, vagy öntéssel készülnek. Egy hangtál öt kovács harminckét órányi munkájával készül el. Terápiás célra általában a kovácsolt hangtálakat használjuk. Ezek változatosabb, színesebb hangzással rendelkeznek, finomabb anyagszerkezetűek és pontosabban hangolhatók, mint az öntött változatok. A hangtálak anyagösszetételét a mai napig homály fedi, a mesterek titokban tartják az ötvözetek arányait. A hagyomány szerint hét vagy tizenkét fémből készülnek, amelyek azonosak az alkímia hét fémével, illetve a zodiákus jegyeivel feleltethetők meg. Az analógiás gondolkodás szerint a különböző fémek, a bolygókhoz hasonlóan a különböző minőségek kifejezői.

[/stextbox]

A hangtálak hangjainak és rezgéseinek hatása

A hangtálakból előhívott rezgések a testfelülettel érintkezve bejutnak és végigáramlanak az egész testben. A bőrön keresztül hatolnak a testünkbe, eljutnak az izmokhoz, belső szervekhez, megmozgatják a sejtmembránt, így elindítva a sejtek közötti áramlást és a méregtelenítő folyamatokat.Vibrációjuk segíti a szerotonin és az endorfin felszabadítását, és folyamatos szétáramlását is, aminek hatására boldogságérzet árad szét bennünk.Ezért a hangmasszázs után nagyon fontos, hogy pihenjünk és fogyasszunk sok folyadékot, ami a testi méregtelenítés mellett támogatja az érzelmi blokkok oldódását és az addigi negatív gondolatok elengedését.

hangtal5A hangmasszázs másik hatása, hogy a folyamatos, felhangokban gazdag hangzás könnyen és gyorsan, bármilyen technika alkalmazása nélkül juttatja az agyat alfa, és théta hullámokkal rendelkező állapotba. Ez az alvás és ébrenlét közti nyugalmi állapot jótékonyan hat testi, lelki és szellemi működésünkre. A hangtálakból egyenletes ritmusban áramló hang és rezgés hatására agyműködésünk kikapcsol minden készenléti, vagy stresszállapotot. Megtörténik az elengedés, a teljes lazítás.

A „théta” agyhullámok mély meditációs állapotot idéznek elő, melynek során eljutunk az abszolút nyugalmi, más néven ősbizalmi állapotba.

A „delta”  hullámok a fizikai és az energetikai megtisztulás után, az ún. testnélküliség állapotát idézhetik elő, és a test határainak megszűnésével megtapasztalhatjuk az univerzális egység élményét.

Az érzelmek harmonizálása és a félelmeink oldódása a testet és a lelket is egészségesebb működésre hangolja. Pozitív hatást gyakorol az izomtónusra, a pulzusra, a vérnyomásra. Ennek következtében az immunrendszer aktivizálódik és beindulnak a szervezet öngyógyító folyamatai.

A kezelések során megnyílik az út a sejtmemóriához, ily módon pedig már hozzáférhetünk a betegségekben tárolt érzelmi stresszekhez, azok megértéséhez, oldásához, feldolgozásához, elengedéséhez.

A kezelés

A hangmasszázshoz a páciens kényelmes ruhában elhelyezkedik a kialakított fekhelyen. ( Ha a fekvés nehézséget okoz, akkor egy széken. )  A kezelendő problémától függően a test egyes pontjaira, illetve a test köré különböző hangolású tálakat helyezünk, melyeket filc ütővel lágyan megütünk. A hangtál kezelés általában egy óra, de tapasztalataim szerint, előtte és utána fél óra beszélgetés erősíti a hatást, illetve segíti cél elérését. Hiszen a gondolat és a szándék is képvisel egy bizonyos rá jellemző energiát, aminek szintén megvan a maga sajátos frekvenciája. Ez hozzáadódik az aktuálisan használt hangtálak rezgéseihez, és így még egyénibbé és személyre szabottabbá válik a kezelés.