Csokis banán
Nemrég, amikor egy nagy fürt leárazott banánnal érkeztem haza, a fiam rávetette magát, és közben azt mondta, ő most leginkább csokis banánt szeretne enni.
“De hát hogy képzeled kisfiam? Mondd el, és én megcsinálom neked!”
“Hát, semmi” – felelte. “Csak enném a banánt és csokoládétt harapnék mellé. ”
“Te jó ég! Ez borzasztó!’ – gondoltam, de azért elkezdtem agyalni. Ám ma, amikor A koleszterinszint csökkenthető című szakácskönyvben a szezámmagos banán receptjével barátkoztam, rájöttem arra, hogy a csokis banán elkészítéséhez nem kell mást csinálni, mint darabolni, meglocsolni és megszórni… így alakult ki ez a nagyon gyorsan elkészíthető, egyszerű recept.
Egy-egy banánt feldaraboltam és egy tányérba tettem. A mikrohullámú sütőben összeolvasztottam fél tábla csokoládét egy kis tejszínnel, majd mindezt ráöntöttem a banánra. Mozsárban összetörtem egy kis mandulát, és ezzel megszórtam a tetejét.
Tovább tartott megenni a finomságot, mint elkészíteni. Alig kóstoltunk bele, máris állhattam neki a második adagnak. A fiam pedig igen meg volt elégedve a saját találmányú desszertjével.
U.I.: Azért majd egyszer a szezámmagos banánt is elkészítem magamnak, mert imádom a szezámmagot.