Top
Csokis banán – Szépségportál
fade
685
post-template-default,single,single-post,postid-685,single-format-standard,eltd-core-1.1.1,tribe-no-js,flow-ver-1.3.7,,eltd-smooth-page-transitions,ajax,eltd-blog-installed,page-template-blog-standard,eltd-header-standard,eltd-fixed-on-scroll,eltd-default-mobile-header,eltd-sticky-up-mobile-header,eltd-dropdown-default,wpb-js-composer js-comp-ver-5.2.1,vc_responsive

Csokis banán

Csokis banán

Nemrég, amikor egy nagy fürt leárazott banánnal érkeztem haza, a fiam rávetette magát, és közben azt mondta, ő most leginkább csokis banánt szeretne enni.

“De hát hogy képzeled kisfiam? Mondd el, és én megcsinálom neked!”

“Hát, semmi” – felelte. “Csak enném a banánt és csokoládétt harapnék mellé. ”

“Te jó ég! Ez borzasztó!’ – gondoltam, de azért elkezdtem agyalni. Ám ma, amikor A koleszterinszint csökkenthető című szakácskönyvben a szezámmagos banán receptjével barátkoztam, rájöttem arra, hogy a csokis banán elkészítéséhez nem kell mást csinálni, mint darabolni, meglocsolni és megszórni… így alakult ki ez a nagyon gyorsan elkészíthető, egyszerű recept.

csincsilla_41028 Egy-egy banánt feldaraboltam és egy tányérba tettem. A mikrohullámú sütőben összeolvasztottam fél tábla csokoládét egy kis tejszínnel, majd mindezt  ráöntöttem a banánra. Mozsárban összetörtem egy kis mandulát, és ezzel megszórtam a tetejét.

Tovább tartott megenni a finomságot, mint elkészíteni. Alig kóstoltunk bele, máris állhattam  neki a második adagnak. A fiam pedig igen meg volt elégedve a saját találmányú desszertjével.

U.I.: Azért majd egyszer a szezámmagos banánt is elkészítem magamnak, mert imádom a szezámmagot.