Top
Pénztárcabarát tippek Párizs meghódításához – Szépségportál
fade
751
post-template-default,single,single-post,postid-751,single-format-standard,eltd-core-1.1.1,tribe-no-js,flow-ver-1.3.7,,eltd-smooth-page-transitions,ajax,eltd-blog-installed,page-template-blog-standard,eltd-header-standard,eltd-fixed-on-scroll,eltd-default-mobile-header,eltd-sticky-up-mobile-header,eltd-dropdown-default,wpb-js-composer js-comp-ver-5.2.1,vc_responsive

Pénztárcabarát tippek Párizs meghódításához

Pénztárcabarát tippek Párizs meghódításához

Ki ne ábrándozott volna már arról, hogy egyszer felfedezi Párizst? De kinek nem állták ilyenkor útját anyagi korlátai? Bizony a szerelem városában borsos áron habzsolják az életet, de a jó hír az, hogy ennek ellenére bebarangolása nem csak a felső tízezer kiváltsága. Nem kell kivárni, míg a malacperselyben összegyűlik a Ritz-re való ahhoz, hogy a Montmartre romantikus utcáin andalogjunk, vagy megcsodáljuk a kivilágított Eiffel-tornyot.

 


Persze arra sincs szükség, hogy mindjárt a hálózsák után kapjunk, magunk elé vetítve egy stoppolós, couchsurfinges kalandot annak minden előnyével és hátrányával. Szerencsére akkor sincs vesztett ügyünk, ha nem vagyunk ennyire kalandvágyók! A luxusút és a “hippi-trip” közt csalogató az arany középút: egy kis tervezéssel szerényebb pénztárca kíséretében is nekivághatunk.

 

A szállás a második hangsúlyos elem, így érdemes körültekintően kiválasztani. Szerencsére abban az esetben sem kell lemondanunk a kényelemről, ha kicsit szűkösebb a keret, elég csak a jó helyen keresgélni. Az olcsó, de kevésbé kényelmes közös fürdőszobás motelekkel szemben praktikus, és különleges lehetőséget kínáló alternatíva, ha az Airbnb-n keresgélünk. Ez egy megbízható közvetítő oldal, ahol a világ számos városában meghirdetett kiadó ingatlanok közül lehet mazsolázni. Találunk itt hosszútávra kiadó albérleteket, de rövid távú hirdetéseket is, így akár napokra vagy hetekre igénybe vehetünk egy minden ízében francia lakást, vagy szobát. Párizs szerte rengeteg igényesen berendezett és felszerelt kisebb-nagyobb lakást találunk, többféle funkció alapján keresgélhetünk köztük, s a leírásban minden szükséges információt megtalálunk. Ha ráleltünk a leginkább hozzánk illőre, annyi a teendőnk, hogy az oldal levelező rendszerén keresztül megbeszéljük a tulajdonossal a részleteket, majd elutaljuk az előre feltüntetett árat. Van, ahol szükséges kaució fizetése is, erről érdemes előre tudakozódni. Ezután már nem marad hátra más, mint átvenni a kulcsokat, és néhány napra igazi párizsivá válni. Felkelni egy hangulatos francia szoba franciaágyában, francia teát inni francia bögréből, francia erkélyen francia szomszéd bonjour-ját esetlen bonjour-ral fogadni. Bekapcsolódni a párizsi véráramba, ahol még a szomszédok veszekedésének is arisztokratikus csengése van, s ahol a baguette árus másodjára már visszatérő vásárlóként köszönt minket. Olyan élmény ez, melyet a motelek egyenablakai mögött szunnyadó lelkek még csak nem is sejtenek.

 

Az étel szintén nem kis tétel, s itt bizony sok múlik azon, hogy miről vagyunk hajlandóak lemondani a költségcsökkentés érdekében. Párizsban étteremben vacsorázni meglehetősen drága, és bár biztosan élményszámba megy, ha korlátozottak a lehetőségeink, talán erről a legkönnyebb lemondani. Utazásunk néhány napjára szorosabb barátságba kerülhetünk a májkrémmel, ami garantáltan jó társa lesz ízletes, ropogós baguette-ünkek. Ha lehetőségünk van főzni, remek hasznát vesszük a helyben – az otthonihoz hasonló áron – vásárolt virslinek, de bármikor vigaszt lelhetünk egy zseniális vajas croissant-ban is.

 

Spórolni természetesen a programokon, belépőkön is lehet. Bizonyára sokak számára elképzelhetetlen Párizs anélkül, hogy egy napra beköltözzenek a Louvre-ba vagy, hogy az Eiffel-torony tetejéről csodálják meg a város panorámáját, de ha tényleg figyelni szeretnénk a költségekre ezek is kihagyhatók. Sőt, így nem csak pénzt, de időt is spórolhatunk, amit felhasználhatunk arra, hogy felfedezzük Párizs kevésbé ismert, turistáktól kevésbé nyüzsgő részeit is: a csodás parkokat, zegzugos utcákat vagy a különleges bolhapiac negyedet.

 

Menjünk sovány vagy tömött pénztárcával, csekély az esély arra, hogy látogatásunkat utólag megbánjuk. Párizs, ez a nagyon is élhető, és befogadó, mégis izgalmas és pezsgő város mindenki számára tartogat meglepetéseket és érdekességet. Keressünk kultúrát vagy szórakozást, kikapcsolódást vagy izgalmat, mindenben a partnerünk lesz. Párizs könnyű öleléssel von keblére minket, s akármennyit is szánjunk rá, nagyon is megéri a pénzét.

 

Reptéri busz info

Párizsi tömegközlekedés

Szállás

Bolhapiac

Párizsi kertek

 

Fotó: Ilyés Renáta